Skocz do zawartości

robaczki atakują moją kapturnice

tom21

Rekomendowane odpowiedzi

witam

tydzień temu kupiłem w obi kapturnice i gdy wczoraj przyjechałem do domu zauważyłem że na jej liściach tuż przy ziemi jest masę takich malutkich białych owadów przypominających mszyce oraz kilka większych brązowych chrząszczy. zauważyłem że te małe robaczki atakują mi tylko roślinki które rosną w ziemi torfowej, kiedyś miałem płaskle łosiorogą i frizele lśniącą i dokładnie te same robaczki je zaatakowały co teraz moją kapturnicę i niestety tamte roślinki mi zdechły, co dziwne obok nich na parapecie i stoliku stało masę innych roślinek i nimi te owady się nie zainteresowały, środki przeciw mszycom nie zadziałały w tamtych przypadkach. co zrobić żeby to samo nie stało się z moją kapturnicą?

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

chrząszczy akurat już nie ma bo je strzepnąłem ale wrzucam zdjęcie tego białego dziadostwa, co to jest i jak z tym walczyć?

dscn4662ds.jpg

lepszej jakości zdjęcia raczej nie uda mi się osiągnąć tym aparatem który mam ale w zasadzie wygląda to coś identycznie jak na zdjęciu

Edytowane przez tom21
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.