tom21 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 witam tydzień temu kupiłem w obi kapturnice i gdy wczoraj przyjechałem do domu zauważyłem że na jej liściach tuż przy ziemi jest masę takich malutkich białych owadów przypominających mszyce oraz kilka większych brązowych chrząszczy. zauważyłem że te małe robaczki atakują mi tylko roślinki które rosną w ziemi torfowej, kiedyś miałem płaskle łosiorogą i frizele lśniącą i dokładnie te same robaczki je zaatakowały co teraz moją kapturnicę i niestety tamte roślinki mi zdechły, co dziwne obok nich na parapecie i stoliku stało masę innych roślinek i nimi te owady się nie zainteresowały, środki przeciw mszycom nie zadziałały w tamtych przypadkach. co zrobić żeby to samo nie stało się z moją kapturnicą? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Hmmm...że tak powiem. Fotka by się zdała, bo tak w ciemno trochę ciężko strzelać... do cyt."masę takich malutkich białych owadów przypominających mszyce oraz kilka większych brązowych chrząszczy" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom21 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) chrząszczy akurat już nie ma bo je strzepnąłem ale wrzucam zdjęcie tego białego dziadostwa, co to jest i jak z tym walczyć? lepszej jakości zdjęcia raczej nie uda mi się osiągnąć tym aparatem który mam ale w zasadzie wygląda to coś identycznie jak na zdjęciu Edytowane 9 Marca 2012 przez tom21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Wyglądają na mszyce. Ostatnio był poruszany podobny temat. Tu masz link: http://www.rosliny-owadozerne.pl/biale-kro...zce-t14557.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom21 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 czy Fastac 100 EC który polecałeś w tamtym przypadku działa po jednym stosowaniu czy trzeba go używać np przez tydzień żeby były efekty? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Spryskujesz raz dokładnie i za dwa tyg. poprawka jakby coś przeżyło Stężenie jak dla roślin ozdobnych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom21 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 dzięki, jutro z samego rana lecę do kwiaciarni po ten specyfik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi