sikorbs Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Przyłączam się do pytania. Chętnie bym tak rozmnożył. ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 ja dziś zaryzykowałem zobaczę za kilka tygodni co z tego będzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) i jak tam postępy? Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez PAWELzPOLSKI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Czekamy na informacje sknerus. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Warunki w jakich trzymam to: południowy parapet temperatura około 21C bez doświetlania słoik nakryty folią Co do efektów (minęły jak narazie trzy tygodnie) pędy kwiatowe nie rosną ale i nie uschły/zgniły podobnie liście muchołówki O dalszych postępach eksperymentu poinformuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Myślałem ostatnio nad spróbowaniem z liśćmi D. binaty, ale szkoda mi jej było. Jak myślicie, spróbować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Binata bardzo dobrze rozmnaża się z części owadożernej liścia więc jak najbardziej polecam eksperymenty z nią Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 O, dawka motywacji Mam odciąć łodyżkę od części owadożernej i to wsadzić do wody, czy może przeciąć część owadożerną na pół? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Tutaj metoda namnażania binaty z liścia na torfie: http://img255.imageshack.us/img255/8729/es...esbinatabw8.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Done! Teraz czekać na efekty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian311996 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 efekty kiełkowania w wodzie nasion rosiczki: http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...t=0#entry992055 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 minęły dwa miesiące i eksperyment zakończony niepowodzeniem, wywaliłem wszystko zarówno liść jak i pęd muchołówki do połowy zrobiły się brązowe a korzonków ni huhu. jednym słowem nie polecam tej metody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Miesiąc minął a u mnie nic się nie dzieje. Zastanawiam się nad przeniesieniem liścia binaty do torfu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Miesiąc minął a u mnie nic się nie dzieje. Zastanawiam się nad przeniesieniem liścia binaty do torfu. Jak liść jest jeszcze zielony to zostaw. Jak już zżółkł to wywal Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Właśnie cały czas jest zielony. Tylko zostawić go w wodzie, czy przenieść do torfu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi