PAWELzPOLSKI Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 (edytowane) 14.03.2012r. - Dzisiaj wysiałem sporo różnych rosiczek zamówionych od JacekL. Posiane: 1. capensis Albino - 300 nasion 2. capensis Typical - 100 nasion 3. capensis Narrow leaf 300 nasion 4. capensis All red - 150 nasion 5. spatulata pink flower - 200 nasion 6. spatulata white flower - 150 nasion 7. nidiformis- 300 nasion 8. sp. South Africa 50 nasion 9. x Tokaiensis 100 nasion 10. sp. Ayan Tempui 100 nasion 11. sp. botswana 200 nasion 12. oblanceolata 50 nasion 13. sapatulata 'Tamlin'- 100 nasion 14. dielsiana 50 nasion 15. indica pink flower 50 nasion 16. aliciae 100 nasion razem = 2300 nasion Pierwsze zdjecie zrobione zaraz po wysianiu: 25.03.2012r - Pojawiły się pierwsze siewki Capensisów (albino, typical, all red). Nie wiem dlaczego narrow leaf zwleka ale to jego sprawa. Czekam z niecierpliwością na dalsze kiełki i na pierwsze owadożerne liście, żeby je podkarmiać. /Siewki sa tak małe, że nie mam jak zrobić zdjęcia/ 26.03.2012r - Dzisiaj do pierwszych siewek dołączyły d. Nidiformis, d. Alicea i d. Spatulata White Flower. 27.03.2012r - Pierwsze zdjęcie siewek D. Capensis Albino (są największe więc to właśnie im zrobiłem zdjęcie) 28.03.2012r - Jakoś tak wszystko na raz wystrzeliwuje dzisiaj pojawiły się pierwsze siewki D. Capensis 'Narrow Leef', D. x Tokaiensis, D. Spatulata Pink Flower, D. sp. Botswina, D. sp. South Africa, D. Spatulata 'Tamlin', D. Dielsiana Teraz czekam już tylko na D. sp. Auyan Tepui, D. Indica i D. Oblenceolota. 31.03.2012r dalej oczekuję na kiełkowanie D. sp. Auyan Tepui, i D. Indica Nie pojawiła się ani jedna zielona oznaka życia Póki co dodaje zdjęcia: zdjęcie całości D. Capensis Narrow Leef (drugi rząd), D. Nidiformis (rząd pierwszy) i D. x Tokaiensis (w rzędzie trzecim) AKTUALIZACJA! stan na 2.04.2012r. 1- Nidiformis 2- Capensis 'Narrow Leef' 3- x Tokaiensis 4-Alicea 5- Capensis 'Albino' 6- Spatulata 'Pink Flower' 7- sp Botswana 8- sp South Africa 9- Capensis 'All Red' 10- Capensis 'Typical' 11- Dielsiana 5.04.2012 - Długo wyczekiwana D. Indica i D. sp. Auyan Tepui zaczęły kiełkować 6.04.2012r - Niektóre roślinki mają już trzeci liść (pierwszy owadożerny), co można zobaczyć na zdjęciach: Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez PAWELzPOLSKI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarher Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 ...tylko co Ty z tym będziesz robił jak Ci to wszystko wykiełkuje ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 (edytowane) Nie wiem! Może zajmę wszystkie parapety w mieszaniu... Edytowane 31 Marca 2012 przez Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Zazdroszczę miejsca bo u mnie ciasno na parapetach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Super, czekam na więcej zdjęć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) aktualizacja. Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez PAWELzPOLSKI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Gratulację, to [i tutaj płeć...]. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Jak masz tyle sadzoneczek to jamoge odkupic karzdego rodzaju roślinki?!!!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Są zdecydowanie za małe. Niektóre strasznie wolno rosną (nie wspominając już o Auyan Tepui, i Indica, które nie chcą rosnąć). capensisy wystrzeliły i już prawie 3 listek się pojawił, ale póki co to czekam na pierwsze owadożerne liście i zaczne dokarmiać. Jak tylko będę wiedział ile roślin będę miał i ile miejsca mi mniej więcej zajmą to założę odpowiedni temat w handlu żeby pozbyć się nadwyżki. Wydaje mi się jednak, że szybciej pojawią się pierwsze oferty wiosenne innych hodowców a tak przy okazji - AKTUALIZACJA;) Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez PAWELzPOLSKI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Aktualizacja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Z okazji miesiąca od posadzenia rosiczek robię aktualizację - 14.04.2012r. No i oczywiście załączam zdjęcia : 1. Nidiformis 2. Spatulata 'white flower' 3. Capensis 'narrow leef' 4. x Tokainesis 5. Alicea 6. Capensis 'Albino' 7. Spatulata 'pink flower' 8. sp. Botswana 9. sp. South Africa 10. Spatulata "Tamlin" 11. Capensis 'all red' 12. sp. Ayan Tempui 13. Indica 'pink flower' 14. Oblanceolota 15. Capensis 'typical' 16. Dielsiana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Glony :/ Trochę za mokro mają, siewki bardzo tego nie lubią. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Glony :/ Trochę za mokro mają, siewki bardzo tego nie lubią. Uwierz mi, że warunki maja bardzo dobre, ale nic nie poradze na to, że torf Kronen spisuje się tak, jak się spisuje. Jak glony już są to nic nie zrobie. poczekam aż podrosną a potem przesadzę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Ale glony nic Twoim roślinkom nie zrobią. A do tego możesz być dumny ze swojej nowej roślinki *^*. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekL. Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Cieszy mnie ze rosiczki ładnie wschodzą, zycze powodzenia w dalszej uprawie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi