PAWELzPOLSKI Napisano 14 Maja 2012 Autor Share Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Witam. Dzisiaj mijają 2 miesiące od zasiania moich rosiczek W związku z tym wstawiam zdjęcia zrobione dziś wieczorem: 1 - D. Nidiformis 2 - D. Spatulata white flower 3- D. Capensis 'narrow leef' 4 - x Tokaiensis 5 - D. Alicea 6 - D. Capensis 'albino' 7 - D. Spatulata PF 8 - D. sp. Botswana 9 - D. sp. South Africa 10 - D. Spatulata 'tamlin' 11 - D. Capensis 'all red' 12 - D. sp. Ayan Tempui 13 - D. Indica PF 14 - D. Oblanceolata 15 - D. Capensis 'typical' 16 - D. Dielsiana Kolejne zdjęcia wrzucę albo za miesiąc albo jak przesadze wszystkie roślinki Edytowane 14 Maja 2012 przez PAWELzPOLSKI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Boże, co Ty z tym wszystkim zrobisz jak to podrośnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Życzę powodzenia w hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 14 Maja 2012 Autor Share Napisano 14 Maja 2012 Boże, co Ty z tym wszystkim zrobisz jak to podrośnie? To jeszcze nie wszystko, bo rośliny, które już rozsadzałem zajęły cały parapet, a to dopiero niecała połowa (32 z 72 minidoniczek). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Takie pytanie. Czy w tej fazie roślin jakie są na powyższych zdjęciach można je dokarmiać ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 To nie jest miejsce na takie pytania, poza tym gdybyś się troszeczkę wysilił, znalazł byś odpowiedź na pytanie. Ale, że mam dobry humor... Możesz zacząć dokarmiać rośliny, gdy mają owadożerne liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Można. Tylko oczywiście porcja jedzenia musi być odpowiednio mała. I trzeba pilnować, czy nadmiar jedzenia nie pleśnieje, w razie czego usunąć go. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Gratuluję dość dużej gromadki Jakbyś chciał oddać je w dobre ręce, chętnie przyjmę Powodzenia w dalszej hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Robi wrażenie taka ilość gratuluję! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Już widzę jak wszystko mocno podrośnie i będzie piło wodę w litrach to grubo się zastanowisz nad sprzedażą przynajmniej połowy A tak no no ładnie to wszystko wygląda zobaczymy jak to będzie wyglądać później. Rób zdjęcia co miesiąc to co niektórzy początkujący będą przynajmniej wiedzieć jak takie rośliny szybko\wolno rosną. Życzę powodzenia Edytowane 2 Października 2012 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Już widzę jak wszystko mocno podrośnie i będzie piło wodę w litrach to grubo się zastanowisz nad sprzedażą przynajmniej połowy A tak no no ładnie to wszystko wygląda zobaczymy jak to będzie wyglądać później. Rób zdjęcia co miesiąc to co niektórzy początkujący będą przynajmniej wiedzieć jak takie rośliny szybko\wolno rosną. Życie powodzenia Początkowo myślałem, że wyrośnie ich trochę mniej. Okazało się, że wyrosło tego wszystkiego więcej niż się spodziewałem. Z wodą już jakiś czas temu przestałem sobie radzić, więc najpierw przegotowuję kranówkę a potem filtrem Brita ją filtruję. Lepsze to niż prosto z kranu, a woda pozbawiona jest na 100% bardzo dużej ilości niepotrzebnych składników. Rośliny cały czas przesadzam, bo rosną za gęsto. Już prawie wszystkie gatunki wylądowały w osobnych doniczkach, ale po przesadzeniu zatrzymują wzrost na tydzień/2 tygodnie. Do mojej kolekcji trafiła także muchołówka, trinervia, coccicaulis cl2 , Nepenthes ampullaria 'Spotted', X 'ventrata', adelae oraz pulchella x nitidula. Trochę tego jest. Powoli nie wyrabiam z miejscem i czekam na to, aż pogoda się poprawi to polecą na taras. Póki co trzymam w dużych skrzyneczkach, bo na parapecie się nie mieściły, a jak było ciepło to wynosiłem wszystko na dwór. edit: gryzon juz poprawione Edytowane 4 Czerwca 2012 przez PAWELzPOLSKI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 vendrata X 'ventrata' Ulala, dużo tego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Zazdroszczę hodowli i podziwiam ogrom pracy włożonej w jej utrzymanie. Z niecierpliwością czekam na kolejne aktualizacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 Cztery dni przed dodaniem zdjęć poszczególnych gatunków dodaję zdjęcie całości. Dopiero dzisiaj zakończyłem przesadzanie wszystkich rosiczek z rozsadnika. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Powodzenia z przesadzaniem/rozsadzaniem Ładna relacja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi