PAWELzPOLSKI Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 15.06.2012r AKTUALIZACJA No to lecimy: 1 - D. Nidiformis 2 - D. Spatulata white flower 3- D. Capensis 'narrow leef' 4 - x Tokaiensis 5 - D. Alicea 6 - D. Capensis 'albino' 7 - D. Spatulata PF 8 - D. sp. Botswana 9 - D. sp. South Africa 10 - D. Spatulata 'tamlin' 11 - D. Capensis 'all red' 12 - D. sp. Ayan Tempui 13 - D. Indica PF 14 - D. Oblanceolata 15 - D. Capensis 'typical' 16 - D. Dielsiana No i niedawno zakupione trinervia i coccicaulis cl2 (od razu mozecie napisac ktore zdjecie przedstawia ktora rosline bo zapomnialem podpisac) D.M. 'typical' X 'ventrata' D. Adellae Nepenthes ampullaria 'Spotted' D. pulchella x nitidula Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Dobrze widzę? Gdzieniegdzie pleśń Ci się zaczęła panoszyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 (edytowane) Dobrze widzę? Gdzieniegdzie pleśń Ci się zaczęła panoszyć? Nie. To raczej pyłki jakie teraz na zewnątrz latają, bo gdy jest ciepło, to właśnie tam roślinki się wygrzewają i łapią najlepsze światło. Mimo tego, że jeszcze są małe, to niektóre gatunki/sztuki rosiczek są bardzo mocno wybarwione Edytowane 15 Czerwca 2012 przez PAWELzPOLSKI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Ale drobiazgu! Też hoduję od nasion Dielisianę i Alicję i wiem, ile to trzeba cierpliwości mieć... Nota bene Alicja mi jeszcze nie wzeszła po 5 tygodniach, więc chyba mi ktoś stare nasionka wcisnął - więc jeszcze z miesiąc poczekam. U Ciebie wszystko wygląda dobrze - tak mi się wydaje. Powodzenia w dalszej hodowli i kontunuuj foto-relację, bo fajna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Piękne rośliny !!!! Aż ci zazdroszczę . Arturr0 ma rację foto-relacja jest Super .Gratuluję i powodzenia w hodowli !!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekL. Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 (edytowane) Widze ze nasiona trafiły na prawdę w dobre ręce oby tak dalej ! btw. pierwsza trinervia, druga cocci pozdr. Edytowane 27 Czerwca 2012 przez JacekL. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Ladnie ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Ładna hodowla -pogratulować. Ciekawi mnie ile Kolega czekał na pierwsze kiełki od wysiania nasion, a ile trzeba czekać do takich roślinek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 2 Lipca 2012 Autor Share Napisano 2 Lipca 2012 Ładna hodowla -pogratulować. Ciekawi mnie ile Kolega czekał na pierwsze kiełki od wysiania nasion, a ile trzeba czekać do takich roślinek. Jest wszystko dokładnie wynotowane. wystarczy przejść do pierwszej strony i przeglądać kolejne posty. Jest data wysiania, data pojawienia sie pierwszych siewek z poszczegolnych gatunkow i dokumentowane na zdjeciach tempo wzrostu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Wybaczcie że odkopuje, ale ciekawi mnie jak obecnie ma się hodowla. PAWELzPOLSKI może jakaś aktualizacja? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Też jestem ciekawa jak to teraz wygląda i co zrobiłeś z tymi wszystkimi roślinami Ty doświetlałeś te siewki? Jak to zrobiłeś, że wykiełkowały po 11 dniach? Dwa lata temu nidiformis mi się tak ociągała, że jak wysiałam na początku lipca, to dopiero pod koniec września karmiłam pierwsze owadożerne listki. Kilka dni temu wysiałam capensis i jak mi do czerwca wykiełkuje, to będę szczęśliwa. Nie zauważyłam daty. Ale ze mnie archeolog... Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez natalia.t Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Świetna kolekcja, jestem ciekaw jak takie 1mm roślinki przesadzałeś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 20 Marca 2016 Autor Share Napisano 20 Marca 2016 WITAM. Wróciłem. Już opowiadam, co było dalej... Niestety nie mam dobrych informacji. Niedługo po moim ostatnim update'cie przeprowadzałem się do innego miasta. Roślinki zostawiłem pod opieką swojej mamy. Niestety... pojawiła się pleśń i ziemiórki. Destrukcyjne połączenie. Prawie nic nie przetrwało, a to co przetrwało rozdałem znajomym. Nie wiem czy ktokolwiek z nich odratował którąkolwiek z roślin. W tym roku znowu mam zamiar kupić nasiona/rośliny i spróbować ponownie moich sił, także trzymajcie kciuki. Odkryłem także, że mam dwa konta Jedno to to, drugie to siwy.prv.1991 . Mam nadzieję, że nie dostane za to bana, ale fajnie znowu było wpaść na forum i zorientować się, że mój temat w tym dziale był chyba najbardziej popularny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Bana nie dostaniesz, ale drugie konto zostaje zawieszone. Proszę nie zakładać kolejnych, bo usunę wszystkie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWELzPOLSKI Napisano 25 Marca 2016 Autor Share Napisano 25 Marca 2016 (edytowane) Dzięki za wyrozumiałość. Sprawa bardzo stara i pewnie nigdy by nie wyszła gdyby nie mój powrót do owadożerców, ale ważne że już jest ok Bana nie dostaniesz, ale drugie konto zostaje zawieszone. Proszę nie zakładać kolejnych, bo usunę wszystkie. Edytowane 25 Marca 2016 przez PAWELzPOLSKI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi