sikorbs Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 witam Dziś zaobserwowałem, że moja muchołówka jest jakaś taka "szeroka". Czy to nie są przypadkiem dwie rośliny? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoj Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Bardzo możliwe, o tej porze muchołówki się często dzielą. Zobacz przy samym podłożu czy liście wychodzą jakby z dwóch miejsc. Jeśli tak to znaczy, że jesteś bogatszy o jedną roślinę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Wychodzą, i to nie tylko w dwóch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoj Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Mi kiedyś na wiosnę podzieliła się na 5 osobnych roślin. Jeśli chcesz to możesz je w takim razie rozsadzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) Poczekam troszkę, aż te młode listki podrosną... ) Prosił bym kogoś o wypowiedź, aby podkreślić ten fakt Edytowane 22 Marca 2012 przez sikorbs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoj Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Jeśli podzielone bulwy mają jeszcze małe listki to nie ma co się śpieszyć (mniejsze szanse na uszkodzenie rośliny). Podrosną trochu to wtedy możesz, chyba, że wolisz aby rosły wszystkie w jednej doniczce. U mnie już są takie, że mógłbym rozsadzić, ale zapomniałem, że u kogoś innego mogą wolniej rosnąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) To spoko. Jutro rozdzielamy. Z pewnego źródła wiem, że Justina Davies chętnie się dzieli właśnie. Ale żeby nie było, że tam nic się nie podzieliło. Dodam nowe zdjęcia, bo te wygasły... Edytowane 22 Marca 2012 przez sikorbs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoj Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Jak już "rozkopiesz" wszystko to się okaże Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Ok, operacja wykonana. Jestem bogatszy o jedną muchołówkę... Dzięki za pomoc. Można lock Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi