Skocz do zawartości

Tłustosz

Gekon

Rekomendowane odpowiedzi

Już Jeff na cpuku Ci napisał ze

whithout flower picture it is difficult to determinate .

jeff

także bez kwiatka tu czy tam czy gdzies indziej nie jest to mozliwe. jesli zrodlo z ktorego masz roslinke nie jest pewne to poczekaj na kwiatek i oznacz sobie znakiem zapytania. do proby rozwiklania watpliwosci wroc z kwiatkiem

Marcus Vieweg (bo akurat jego jest druga fotka) ma raczej sprawdzone rosliny.

Paweł

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiem o tamtym poście bo na niego odpowiedziałem :D Ale Nwankwo zapytał się o zdjęcie więc dałem bo nie ładnie byłoby zignorować :P

A co do roślinki: Do Marcusa napisałem kilka dni temu i powiedział że ponieważ on i ja rośliny hodujemy w innych warunkach to mogą się różnić wyglądem.

Ale i tak dzięki za pomoc.

Odnośnik do odpowiedzi

a ja napisałem bo widze ze tu sie odpowiedz pojawila po czym pojawila sie Twoja odpowiedz i zaraz pojawiły by sie pewnie inne odpowiedzi byc moze z próbami strzałow w nazwy ;) tez mam ta rosline. sledzac historie od kogo do kogo wezdrowaly sadzonki i tak zazwyczaj zrodlo jest jedno. ale rosliny czasem wygladaja inaczej w innych warunkach. znajmy z Belgii wyslal mi jakis czas temu P.Aphrodite ale u niego lampy pracują dość żwawo wiec liscie byly prawie czerwone, krótkie i grube u mnie ta sama roślina miała liscie calkiem zielone i wydłużone. Co wiecej, w tych samych warunkach tez moga sie roznic troche. Mając okolo 17 p.hemiepiphytica czesc jest wybarwiona inne nie, kilka zapadlo w sen w trakcie zimowania ale nie wszystkie. Wiec roznica w wygladzie liscia niczego nie przesadza. jesli sa watpliwosci to tylko czekac na kwiatek:)

Odnośnik do odpowiedzi

Wieże że to prawdziwy Ixmi. Tym bardziej że na zdjęciu widać maleńką roślinkę (którą dostałem razem z tamtą większą) i podobna bardzo do tych zdjęć co Marcus ma :) Tak na marginesie to jestem zaskoczony że tak szybko wypuściła aż dwie małe roślinki :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.