Gekon Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Witajcie Czy moglibyście potwierdzić ID tego tłustosza? http://img705.imageshack.us/img705/3074/dsc0010so.jpg . Dostałem go jako Pinguicula Ehlersiae [ixmiquilpan] ale w to wątpie bo dzisiaj dostałem ''prawdziwego'' i nie jest do niego zbytnio podobny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 a jak wygląda więc twój drugi P. ehlersiae ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 http://i247.photobucket.com/albums/gg157/m...10/IMG_0060.jpg niestety ale to nie moje ale zdjęcia są od tej samej osoby od której te drugie kupowałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Już Jeff na cpuku Ci napisał ze whithout flower picture it is difficult to determinate . jeff także bez kwiatka tu czy tam czy gdzies indziej nie jest to mozliwe. jesli zrodlo z ktorego masz roslinke nie jest pewne to poczekaj na kwiatek i oznacz sobie znakiem zapytania. do proby rozwiklania watpliwosci wroc z kwiatkiem Marcus Vieweg (bo akurat jego jest druga fotka) ma raczej sprawdzone rosliny. Paweł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 Tak wiem o tamtym poście bo na niego odpowiedziałem Ale Nwankwo zapytał się o zdjęcie więc dałem bo nie ładnie byłoby zignorować A co do roślinki: Do Marcusa napisałem kilka dni temu i powiedział że ponieważ on i ja rośliny hodujemy w innych warunkach to mogą się różnić wyglądem. Ale i tak dzięki za pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 a ja napisałem bo widze ze tu sie odpowiedz pojawila po czym pojawila sie Twoja odpowiedz i zaraz pojawiły by sie pewnie inne odpowiedzi byc moze z próbami strzałow w nazwy tez mam ta rosline. sledzac historie od kogo do kogo wezdrowaly sadzonki i tak zazwyczaj zrodlo jest jedno. ale rosliny czasem wygladaja inaczej w innych warunkach. znajmy z Belgii wyslal mi jakis czas temu P.Aphrodite ale u niego lampy pracują dość żwawo wiec liscie byly prawie czerwone, krótkie i grube u mnie ta sama roślina miała liscie calkiem zielone i wydłużone. Co wiecej, w tych samych warunkach tez moga sie roznic troche. Mając okolo 17 p.hemiepiphytica czesc jest wybarwiona inne nie, kilka zapadlo w sen w trakcie zimowania ale nie wszystkie. Wiec roznica w wygladzie liscia niczego nie przesadza. jesli sa watpliwosci to tylko czekac na kwiatek:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 Wieże że to prawdziwy Ixmi. Tym bardziej że na zdjęciu widać maleńką roślinkę (którą dostałem razem z tamtą większą) i podobna bardzo do tych zdjęć co Marcus ma Tak na marginesie to jestem zaskoczony że tak szybko wypuściła aż dwie małe roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi