predatoraf Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Witam, Od niedawna posiadam muchołówkę. I niepokoją mnie 2 rzeczy, które zauważyłem na roślinie. Jedna, to w niektórych miejscach pułapki, czy części asymilacyjnej liścia widać takie biało-szare suche "coś", które można zdrapać. (Na zdjęciu). Druga sprawa, to 3 małe roztocza (?). 2 koloru białego trzeci czerwony, okrągłe, b. szybko biegające, które też zauważyłem. Da się coś z tym faktem zrobić. Jakiś Karate Zeon czy coś? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Tym "czymś" na liściu proszę się nie przejmować. Co do ewentualnych szkodników. Co do potencjalnych szkodników. Jeśli to rzeczywiście roztocza to ciężko będzie określić czy to akurat te szkodliwe. Można próbować karate choć nie wiem dokładnie jaka on ma rozpiętość działania (co zabija). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predatoraf Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Dziękuję za odpowiedź. Co do roztoczy - będę obserwował czy ich pobyt wpływa na roślinę. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi