Skocz do zawartości

N. Macrophylla

Piter89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie do osób, które posiadają na swojej growliscie tego dzbanka. Ogólnie chodzi o warunki w jakich go trzymacie, i w jakich jest w stanie ładnie rosnąć i dzbankować. Oczywiście czytałem opis na flytrap.pl i takich warunków nie jestem w stanie mu zapewnić, ale może rośnie ładnie przy nieco mniejszych nocnych spadkach temp. ? Jakie są wasze doswiadczenia ??

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ma 13-23 stopni w ciagu doby. Wypuszcza liscie odkad przyjechal z kazdego liscia dzbanuszek. Niedlugo dodam zdj do 'rok z zycia' bedzie mozna zobaczyc rozwoj. Nie jest to raczej dzbanek ktory bedzie rosl przy minimalnych spadkach wydaje mi sie, a na pewno malo kto by zaryzykowal takie pieniadze nie majac warunkow.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 months later...

Ok, roślina wygląda nieźle, ale jest (była) jeszcze bardzo mała. Poza tym, jeden okaz, to naprawdę bardzo mała próbka i na podstawie tylko jednej rośliny nie powinno się wydawać osądów, czy konkretny gatunek rośnie dobrze też w innych niż zalecane warunkach.

Poza tym to, że "potrafi" rosnąć w warunkach pośrednich to jedno, ale czy "rośnie ładnie" w nich, to już inna sprawa.

Mój N. rajah też "potrafi" rosnąć w warunkach - nawet nizinnych. Ale nie powiedziałbym, że "rośnie ładnie".

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.