Piter89 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Witam, mam pytanie do osób, które posiadają na swojej growliscie tego dzbanka. Ogólnie chodzi o warunki w jakich go trzymacie, i w jakich jest w stanie ładnie rosnąć i dzbankować. Oczywiście czytałem opis na flytrap.pl i takich warunków nie jestem w stanie mu zapewnić, ale może rośnie ładnie przy nieco mniejszych nocnych spadkach temp. ? Jakie są wasze doswiadczenia ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Nie jest jakoś trudny w hodowli, rośnie na pewno szybciej od n.lowii. U mnie temperatury ok 16-18C w dzień i jakoś 12-14 w nocy. Ja oceniam go w skali od 0-5 na 3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 U mnie ma 13-23 stopni w ciagu doby. Wypuszcza liscie odkad przyjechal z kazdego liscia dzbanuszek. Niedlugo dodam zdj do 'rok z zycia' bedzie mozna zobaczyc rozwoj. Nie jest to raczej dzbanek ktory bedzie rosl przy minimalnych spadkach wydaje mi sie, a na pewno malo kto by zaryzykowal takie pieniadze nie majac warunkow. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Roślina potrafi rosnąć w warunkach pośrednich, nie ma większych problemów z nim. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 A zobaczymy jakieś zdjęcia na potwierdzenie tych słów? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 A zobaczymy jakieś zdjęcia na potwierdzenie tych słów? Oczywiście. za czasów jak nie było u mnie M1 ani chłodzenia https://picasaweb.google.com/MaklerW/NMacro...feat=directlink Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Ok, roślina wygląda nieźle, ale jest (była) jeszcze bardzo mała. Poza tym, jeden okaz, to naprawdę bardzo mała próbka i na podstawie tylko jednej rośliny nie powinno się wydawać osądów, czy konkretny gatunek rośnie dobrze też w innych niż zalecane warunkach. Poza tym to, że "potrafi" rosnąć w warunkach pośrednich to jedno, ale czy "rośnie ładnie" w nich, to już inna sprawa. Mój N. rajah też "potrafi" rosnąć w warunkach - nawet nizinnych. Ale nie powiedziałbym, że "rośnie ładnie". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi