adamik55 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Mój pomysł: Na bok drzwiczek (ten 4-6 mm) przykleić taśmę przezroczystą (zwykła) tak, aby prawie dotykała drugiej szyby (może dotykać, ale podczas przesuwania będzie "dziwny" dźwięk). Następnie przycinamy taśmę wystającą z niepożądanej strony ostrym nożem (ja przycinałem biurowym), a dokładniej to jedziemy nim przy szybie i lekko ale bardzo lekko możemy ciągnąć za taśmę. Mam nadzieję, że zrozumieliście o co "biega". Zdjęć nie wstawie, bo limit mi się niemalże skończył . Sposób sprawdzony, używam 2 miesiące. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Jakoś trudno bez zdjęcia to sobie wyobrazić... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Ja w podobny sposób uszczelniłem takie drzwiczki, tyle że gąbką samoprzylepną do uszczelniania zwykłych drzwi, trzeba tylko uważać, bo się czasem wkręca przy przesuwaniu i rozciąga, bądź urywa. Gąbkę zastosowałem w prostych względów, żeby chłodek z terrarium nie uciekał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 nie prosciej na bok scianki przykleic uszczelke okiennna samoprzylepna zamiast na kant szyby ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Jeszcze lepszym sposobem jest cieńka warstwa kleju do szkła na kancie szyby uszczelka niewidoczna nieściągalna i nie mruszeje jak niestety uszczelki do szyb ale te też są dobrym rozwiązaniem choć trzba je co jakiś czas wymieniać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi