VistaManiak Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) Właśnie nie jestem pewien. oto zdjęcie: bo widzę że na starszych dzbankach jest "wywinięty" pierścień , a alata go nie ma (czytałem na forum o tym i wiem że alata jest często mylona z ventrata ale co do tego to nie jestem pewien i dlatego prosiłbym o Waszą opinię) jeśli nie widać to jest tu 2 link: http://ifotos.pl/zobacz/nepenthes_rnesrwq.jpg/ Edytowane 31 Marca 2012 przez Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pollesek3 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Z kąd masz tę roślinę? I nie ,,vederata" tylko ,, ventrata". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VistaManiak Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) pollesek3 napisał: Z kąd masz tę roślinę? I nie ,,vederata" tylko ,, ventrata". Kupiłem ją całkiem niedawno od hodowcy a dokładnie od firmy albamar Edytowane 31 Marca 2012 przez VistaManiak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pollesek3 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 I nie powiedział Ci jaki to gatunek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VistaManiak Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) mówił że to "chyba" alata Edytowane 31 Marca 2012 przez VistaManiak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pollesek3 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Jestem na tej stronie i widzę N.alata. Ile za niego zapłaciłeś. Bo widzę że jest za 16.99zł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VistaManiak Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 pollesek3 napisał: Jestem na tej stronie i widzę N.alata. Ile za niego zapłaciłeś. Bo widzę że jest za 16.99zł. tak tyle samo tylko że + przesyłka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pollesek3 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Wydaje mi się ze to może być N.Alata. Nie wiem dokładnie. Poczekaj na wypowiedzi innych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VistaManiak Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 pollesek3 napisał: Wydaje mi się ze to może być N.Alata. Nie wiem dokładnie. Poczekaj na wypowiedzi innych. zgoda , tak jak w temacie pisałem że alata jest często mylona z ventratą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Cytat mówił że to "chyba" alata Bo pod taką nazwą ściągnął ją od holenderskiego czy duńskiego masowego producenta, którzy tak właśnie oznaczają N. x ventrata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VistaManiak Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 hddk napisał: Bo pod taką nazwą ściągnął ją od holenderskiego czy duńskiego masowego producenta, którzy tak właśnie oznaczają N. x ventrata. bardzo dziękuję za odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi