Gekon Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam Przeglądając dział techniczny trachiłem na temat o tym urządzeniu ( http://www.rosliny-owadozerne.pl/komplekso...nia-t14272.html ). Jestem ciekaw cy takie coś można by używać zamiast nawilżacza powietrza i czy jest dobry nawet dla tłustoszy i rosiczek. Zależało by mi na gotowym urządzeniu ponieważ uzdolnionym majsterkowiczem to ja nie jestem i do tego estetycznie by to wyglądało. Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Tlustosze i rosiczki [poza petiolaris i siostrami z queensland] nie potrzebuja wysokiej wilgotnosci... Wiec po co Ci podnoszenie wilgotnosci.. Nie rozumiem Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez evulFarmer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Aktualnie w terrarium wilgotność jest 70-80% i też taką chcę utrzymać. A ten system zraszania by mi bardzo pomógł ponieważ: 1) Estetyczne 2) Na 80% będę zakładać kolejne terrarium więc jeden taki wężyk byłby w jednym terra a drugi w drugim. 3) Rozwiązał by problem jaki podałem w tym temacie: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Nawilzacz...rza-t14648.html Przez pytanie czy byłoby ok dla tłustoszy i rosiczek mam na myśli czy nie utracą tych kropelek po każdym zraszaniu...? Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Nadal nie rozumiem po co rosiczkom i tlustoszom podwyzszona wilgotnosc. Skoro masz taka (juz jest wysoka jak na te rosliny) to po Ci wydawac jeszce kase na zraszanie ? I oczywiste jest ze po zraszaniu ciecz sie rozcienczy i splynie z wloskow.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Przed zakupem czytałem opisy roślin i pisało że sugerowana wilgotność to 60-80% więc taką utrzymuję. Rośliną to pasuje bo rosną i żyją... Ta maszynka była by zamiast nawilżacza ponieważ jak wspomniałem w poprzednim temacie chcę mieć jeden nawilżacz na dwa terra a takiego bardzo ciężko zdobyć... Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arrow Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 hej, jako system zraszania swietnie sprawdza sie Mistking - mozna go dostac w Polse w vivariumland.com. Dysze sa rewelacyjne, a i pompki wydajne. Dysze mozna stosowac w systemach z ulkami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi