Skocz do zawartości

Exo Terra Monsoon RS400

Gekon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przeglądając dział techniczny trachiłem na temat o tym urządzeniu ( http://www.rosliny-owadozerne.pl/komplekso...nia-t14272.html ). Jestem ciekaw cy takie coś można by używać zamiast nawilżacza powietrza i czy jest dobry nawet dla tłustoszy i rosiczek.

Zależało by mi na gotowym urządzeniu ponieważ uzdolnionym majsterkowiczem to ja nie jestem i do tego estetycznie by to wyglądało.

Edytowane przez Marrom
Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie w terrarium wilgotność jest 70-80% i też taką chcę utrzymać. A ten system zraszania by mi bardzo pomógł ponieważ:

1) Estetyczne

2) Na 80% będę zakładać kolejne terrarium więc jeden taki wężyk byłby w jednym terra a drugi w drugim.

3) Rozwiązał by problem jaki podałem w tym temacie: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Nawilzacz...rza-t14648.html

Przez pytanie czy byłoby ok dla tłustoszy i rosiczek mam na myśli czy nie utracą tych kropelek po każdym zraszaniu...?

Edytowane przez Gekon
Odnośnik do odpowiedzi

Przed zakupem czytałem opisy roślin i pisało że sugerowana wilgotność to 60-80% więc taką utrzymuję. Rośliną to pasuje bo rosną i żyją...

Ta maszynka była by zamiast nawilżacza ponieważ jak wspomniałem w poprzednim temacie chcę mieć jeden nawilżacz na dwa terra a takiego bardzo ciężko zdobyć...

Edytowane przez Gekon
Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

hej, jako system zraszania swietnie sprawdza sie Mistking - mozna go dostac w Polse w vivariumland.com. Dysze sa rewelacyjne, a i pompki wydajne. Dysze mozna stosowac w systemach z ulkami.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.