sikorbs Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam. Jakiś czas temu chciałem rozmnożyć rosiczki. (tokaiensis i capensis). Wszystko ok, udało się, mam malutkie roślinki. 1. Kiedy mam je rozsadzać? Nie są za małe? Lub za duże? 2. Malutkie rosiczki jak widać na zdjęciu są "przyczepione" do liścia. Mam czekać, aż on zgnije? Jak je "odczepić"? 3. Uzyskane siewki mogę dać do GrowBoxa, gdzie jest świetlówka 32W? 4. Ile muszę czekać, aż będą w pełni dojrzałe? 5. One mają wystarczająco długi korzeń, aby dały radę żyć w torfie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanecznik*rosiczka Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja tak z spoza tematu mógł byś dać zdjęcia GrowBoxa. Tak dla mnie bo jestem ciekawy jaki masz .. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Jak może mieć za małe korzenie, by żyć w torfie? Przecie nasiona jakoś w torfie kiełkują. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=oEjVpgLkeFg .... czy nie można sobie po prostu w google wpisać growbox? Na pewno jego nie różni się zbytnio od tamtych... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Jest to szafka oklejona folią aluminiową + świetlówka Philips Tornado 32W. Kto mi odpowie na pytania? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m2arian2 Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Trochę są za małe, poczekaj aż roślinki będa miały 1-1,5cm i wtedy przesadzaj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2012 To mam je jakoś odrywać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Do tego czasu powinny same się 'oddzielić' od liścia. Jak nie to po prostu połóż je razem z liściem na torfie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanecznik*rosiczka Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Odlepią się jak liść zgnije .. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Mógł byś coś bliżej opisać: -ile czasu czekałeś na taki efekt -czy te liście doświetlałeś -liście "pływały" cały czas na wodzie -czy naczynie w którym prowadziłeś hodowlę było zakryte folią? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian311996 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 ja także proszę o opis sposobu w jaki rozmnażałeś i jak długo zajęło ci uzyskanie takiego efektu?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Mógł byś coś bliżej opisać: -ile czasu czekałeś na taki efekt -czy te liście doświetlałeś -liście "pływały" cały czas na wodzie -czy naczynie w którym prowadziłeś hodowlę było zakryte folią? 22.02 - pierwszy dzień. Pierwsze kilka tygodni były doświetlane, a potem stały na południowym parapecie. Od grzejnika miały ciepło. Pudełko zakryte folią, pływały na wodzie. Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez sikorbs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi