Skocz do zawartości

Dokarmianie za pomocą suszonych krewetek.

PAWELzPOLSKI

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Owad którym dokarmiasz musi być żywy ...........:D

Nie zupełnie. Rosiczki tj. D. Filiformis trawią i nie żywe owady.

Ale myślę że suszone krewetki to już przesada...

Edytowane przez Gekon
Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy rosiczki potrzebują żywego owada? Jeśli karma w płatkach dla ryb żyje to ja jestem David Svarc.Rosiczki, jak już dokarmiamy, to nawet lepiej zabić owada by nie zszedł z liścia. Żywego pokarmu to wymagają muchołówki. Gdy liść się zamknie coś w środku musi się ruszać by roślina wiedziała, że opłaca jej się bardziej "wysilać" tj trawić itd.

BTW Napisałem tu o dokarmianiu karmą dla ryb w płatkach. Bardzo często są tam krewetki, ale jest tez wiele innych rzeczy :) Jak już tak bardzo chcesz dokarmiać to lepiej kupić jakąś karmę dla ryb ( najtańsze z lepszych to ovo-vit i ichtio-vit z Tropicala). jeśli naprawdę masz tyle tych krewetek to możesz spróbować, ale nie mniej pretensji jak coś się stanie.

Edytowane przez VanDreyer
Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę, aby ktokolwiek pomyślał inaczej.

Niemniej, rosiczki nie potrzebują żywego pokarmu.

Co do krewetek, to jeśli masz na stanie, to karm, ale według mnie nie masz po co go kupywać, jeśli kupujesz go tylko w celu karmienia rosiczek.

Można poczytać o karmieniu rosiczek pokarmem dla rybek, czy mlekiem w proszku, ale skoro mamy dostęp do much (które same nam się do domów pchają...), to nie widzę sensu kupywania im specjalnego pokarmu, bo i bez tego rosną.

Mimo to, nie bronię Ci.

Edytowane przez Artistide
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.