nafarcie Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Witam, zakupiłem dzbanecznika hookeriana który już był przeznaczony w sklepie na straty. Myślałem, że jeszcze odbije ale już od około dwóch tygodni nic się z nim nie dzieje.Nie wiem czy coś z niego jeszcze będzie. Tak wygląda od paru tygodni i nic nie chce z sobą robić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Ja bym przesadził i czekał, może odbije skoro jeszcze jest zielony trochę ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nafarcie Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Stożka nie ma i już taki zielony z 2 tygodnie ponad. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Jak dla mnie to trup. Potrzymaj go jeszcze troche w wysokiej wilgotnosci, ale nie daje mu wiekszych szans. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Zawsze jest szansa na odrost korzeniowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Przesadź go i nałóż na doniczkę woreczek foliowy... moim zdaniem da radę Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Stożek wzrostu jest już martwy, a część pod nim już zdrewniała...nie ma za bardzo skąd odbić. Miałęm już trochę dzbaneczników do odratowania, i jeszcze żaden nie odbił mi od korzeni. W dodatku po podłożu widać, że nie tylko wilgotność powietrza jest niska - on ma zwyczajnie sucho. Jedyna szansa to terrarium, albo przynajmniej woreczek foliowy...ale i tak ma szanse na przeżycie takie, jak nasza reprezentacja futbolowa na awans w MŚ . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nafarcie Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Przesadziłem, dałem woreczek zobaczymy czy przeżyje OIOM . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Co to może być za paskudztwo na liściach dzbanecznika? Zaobserwowałem je już na dwóch gatunkach w terrarium i jest tego coraz więcej. W miarę dobrze widać w powiększeniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Standardowy problem jesienny ja stawiam na wciornastki, tęp dziadostwo od razu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Dzięki za odpowiedź, przystępuję do działania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek (L) Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Czy ktoś wie czym mogę wybić przędziorki ? wybijam je od miesiąca preparatem agrecol magnus 200sc psikam co 3-4 dni i tak są pajęczynki na dzbankach .Dzbanki sa w tera wilgotność jest w dzień 89% w nocy dochodzi do 93% nie mogę dać sobie rady z tym dziadostwem PLIS !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Jak użyjesz czegoś systemicznego ze 2- razy w odstępach czasu to wytrujesz każdego żerującego na liściach szkodnika. Spróbuj mospilan albo BI58. Musisz tym podlać roślinę albo wyciągnąć z ziemi i na jakieś 5-10 min zanurzyć korzenie w roztworze. Ostrzegam tylko, że nie pachnie to najlepiej, ale jest skuteczne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Ja na przędziorki stosuję preparat Muchozol. Działa na układ oddechowy owadów bezpośrednio - powtórny oprysk po wylęgu nowych owadów eliminuje problem w 100%. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek (L) Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Super już zamówiłem Mospilan i BI58 na alegro przyjdzie na początku tyg więc zacznę działać, podleje wszystkie dzbanki , wielkie dzięki za pomoc pozdrawiam . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi