Skocz do zawartości

capensis przy zachodnim oknie

jacko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Za kilka miesięcy będę się musiał przeprowadzić do innego mieszkania a tam (w tym problem) są okna północne i zachodnie

Zastanawiam się czy drosera capensis oraz jakiś tłustosz meksykański poradziłyby sobie przy oknie zachodnim? Okno jest duże, bo to balkonowe(może to pomoże), problem w tym że nie będą miały doświetlania zimą.

Proszę o odpowiedź

Pozdro

Jacko

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem na zachodnim oknie rosiczki, dzbaneczniki, kapturnice i muchołówkę i szczerze mówiąc rosły tak lepiej niż na wschodnim oknie (szczególnie rosiczka) nie wiem dlaczego. Dlatego tez nie wiem czy to będzie aż duża różnica dla Twoich roślin ;)

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mówiąc ja też miałem muchołówki, rosiczki inne parapetowe owadożery na oknie zachodnim - muchołówka pięknie się wybarwiła a dzbaneczniki musiałem przenieść bo zaczęło je parzyć. Myślę, że czułaby się dobrze przy takim oknie zwłaszcza że okno byłoby wielkie bo balkonowe. No cóż zastanowię się jeszcze...:) Czy nie jest tak, że jeśli stałyby przy oknie nie południowym to należałoby je doświetlać zimą?

Pozdro

Jacek

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.