Skocz do zawartości

3 małe rosiczki w jednej doniczce

Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Pokarm dla rybek, lub muszki.

Rośliny je strawią, a i nic im [roślinom] się nie stanie, a najedzą się i lepiej będą rosły.

Co do przesadzania, myślę, że nie musisz ich na razie przesadzać, lub ewentualnie zwiększ odległość między nimi.

Ale niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoje siewki karmiłem pastą zrobioną z pokarmu dla rybek. Pokarm trzeba pokruszyć na proszek, po czym kropla po kropli dodawać wody aż całość przybierze konsystencję rzadkiej pasty. Nakładam to na rosiczki pipetą. Metoda jest wygodniejsza niż nakładanie płatków (przynajmniej dla mnie - płatki mi się co chwila kruszą i wypadają), a do tego zauważyłem, że na zwilżony pokarm rośliny reagują szybciej - mocniej 'chwytają' to, co im się poda. Tylko nie przesadź z wielkością porcji :).

Edytowane przez mkr
Odnośnik do odpowiedzi

Mi przeniesienie płatka nie sprawia żadnego kłopotu. I coś dziwne masz płatki, bo mi raczej trudno je połamać.

Jeśli masz słoiczek z dużymi płatkami, wstrząśnij nim, aby je pokruszyć, będzie Ci łatwiej.

Jeśli mają owadożerne liście, to karmić możesz. Ale zrób to tak, aby płatek nie dotykał podłoża, no chyba, że chcesz zacząć hodować pleśń :)

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a jak to możliwie, że rosiczka ten pokarm dla rybek trawi? Kiedyś pytałem, czy mogę dokarmiać rosiczkę np. zabitą muszką, czy komarem i ktoś mi odpowiedział, że nie, ponieważ rosiczka nie będzie trawić pokarmu, który się nie rusza.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.