Artistide Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Pokarm dla rybek, lub muszki. Rośliny je strawią, a i nic im [roślinom] się nie stanie, a najedzą się i lepiej będą rosły. Co do przesadzania, myślę, że nie musisz ich na razie przesadzać, lub ewentualnie zwiększ odległość między nimi. Ale niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 dzięki . Czyli mogę je już zacząć karmić??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkr Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja swoje siewki karmiłem pastą zrobioną z pokarmu dla rybek. Pokarm trzeba pokruszyć na proszek, po czym kropla po kropli dodawać wody aż całość przybierze konsystencję rzadkiej pasty. Nakładam to na rosiczki pipetą. Metoda jest wygodniejsza niż nakładanie płatków (przynajmniej dla mnie - płatki mi się co chwila kruszą i wypadają), a do tego zauważyłem, że na zwilżony pokarm rośliny reagują szybciej - mocniej 'chwytają' to, co im się poda. Tylko nie przesadź z wielkością porcji . Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez mkr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Mi przeniesienie płatka nie sprawia żadnego kłopotu. I coś dziwne masz płatki, bo mi raczej trudno je połamać. Jeśli masz słoiczek z dużymi płatkami, wstrząśnij nim, aby je pokruszyć, będzie Ci łatwiej. Jeśli mają owadożerne liście, to karmić możesz. Ale zrób to tak, aby płatek nie dotykał podłoża, no chyba, że chcesz zacząć hodować pleśń Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Hmm a jak to możliwie, że rosiczka ten pokarm dla rybek trawi? Kiedyś pytałem, czy mogę dokarmiać rosiczkę np. zabitą muszką, czy komarem i ktoś mi odpowiedział, że nie, ponieważ rosiczka nie będzie trawić pokarmu, który się nie rusza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Spokojnie możesz karmić zabitą muszką, pokarmem dla rybek, czy mlekiem w proszku. Trawi na tej samej zasadzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 spróbowałem nakarmić je płatkami i nic . Wogulę nie chce zwijać się ni nic???!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Czekaj. To siewki. Ja żadnego zwijania nie zaobserwowałem u moich siewek, choć wiem, że jakoś strawiły. Czekaj. To pewnie potrwa kilkanaście dni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Czekaj. To siewki. Ja żadnego zwijania nie zaobserwowałem u moich siewek, choć wiem, że jakoś strawiły. Czekaj. To pewnie potrwa kilkanaście dni. A spoko bo myślalem że jak muchołówka po chwili sie zwinie czy coś??!!!!!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Tyle że pokarm dla ryb ani mleko w proszku nie zawierają azotu niezbędnego dla owadożerów jeśli możesz podaj nazwę płatków dla ryb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Ale mają białko, które jest źródłem azotu... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi