ser182 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam mój dzbanecznik Ventrata zaczą wypuszczać dzbanki po zimie i teraz mam pytanie...Czy to normalne ze pierwszy dzbanek który ma już 10 cm jest cały czas zamknięty?Nie ma tego otworu u góry,otworzy sie jescze czy jak? Z góry dzięki za odpowiedzi,pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam mój dzbanecznik Ventrata zaczą wypuszczać dzbanki po zimie i teraz mam pytanie...Czy to normalne ze pierwszy dzbanek który ma już 10 cm jest cały czas zamknięty?Nie ma tego otworu u góry,otworzy sie jescze czy jak? Z góry dzięki za odpowiedzi,pzdr Powinien się otworzyć w ostatnim stadium wzrostu dzbanka. Może jest jeszcze za mały? Możliwe, że dzbanek jest zdeformowany w górnej części - tutaj jednak tylko foto pomoże. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Dzbanek się jeszcze nie otworzył, ponieważ jest mały. Jak podrośnie to się otworzy. Możliwe, że to jakaś deformacja, lecz aby to określić potrzebna będzie fotka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Powinien się otworzyć w ostatnim stadium wzrostu dzbanka. Może jest jeszcze za mały? Możliwe, że dzbanek jest zdeformowany w górnej części - tutaj jednak tylko foto pomoże. Dzbanek się jeszcze nie otworzył, ponieważ jest mały. Jak podrośnie to się otworzy. Możliwe, że to jakaś deformacja, lecz aby to określić potrzebna będzie fotka. I po co powtarzać dokładnie to samo? Jeśli chodzi o temat - jak wyżej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ser182 Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Niestety nie mam teraz opcji na zrobienie zdjęcia,myśle że dzbanek nie jest juz taki mały,ma 10 cm,wygląda całkiem normalnie tylko poprostu ma złączone razem te wargi,wygląda to od góry jak taka "bułka" Pozostaje mi tylko czekac i obserwować.pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Niestety nie mam teraz opcji na zrobienie zdjęcia,myśle że dzbanek nie jest juz taki mały,ma 10 cm,wygląda całkiem normalnie tylko poprostu ma złączone razem te wargi,wygląda to od góry jak taka "bułka" Pozostaje mi tylko czekac i obserwować.pzdr Może nie jest mały, ale najwyraźniej jeszcze za mały, żeby się otworzyć. Ciesz się, bo to znaczy, że prawdopodobnie ciągle rośnie, więc będzie jeszcze większy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ser182 Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Dzbanek ma już 12 cm i zaczyna się otwierać,więc to nie "mutol" i wszystko jest dobrze:D .Mam jeszcze jedno pytanie:Czy po całkowitym otwarciu się dzbanka,przestaje on rosnąć czy rośnie dalej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Po "całkowitym" już nie rośnie. Może w grubość, ale to niezauważalne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi