Skocz do zawartości

Zamknięty dzbanek

ser182

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mój dzbanecznik Ventrata zaczą wypuszczać dzbanki po zimie i teraz mam pytanie...Czy to normalne ze pierwszy dzbanek który ma już 10 cm jest cały czas zamknięty?Nie ma tego otworu u góry,otworzy sie jescze czy jak?:D

Z góry dzięki za odpowiedzi,pzdr

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mój dzbanecznik Ventrata zaczą wypuszczać dzbanki po zimie i teraz mam pytanie...Czy to normalne ze pierwszy dzbanek który ma już 10 cm jest cały czas zamknięty?Nie ma tego otworu u góry,otworzy sie jescze czy jak? :D

Z góry dzięki za odpowiedzi,pzdr

Powinien się otworzyć w ostatnim stadium wzrostu dzbanka. Może jest jeszcze za mały?

Możliwe, że dzbanek jest zdeformowany w górnej części - tutaj jednak tylko foto pomoże.

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien się otworzyć w ostatnim stadium wzrostu dzbanka. Może jest jeszcze za mały?

Możliwe, że dzbanek jest zdeformowany w górnej części - tutaj jednak tylko foto pomoże.

Dzbanek się jeszcze nie otworzył, ponieważ jest mały. Jak podrośnie to się otworzy. Możliwe, że to jakaś deformacja, lecz aby to określić potrzebna będzie fotka.

I po co powtarzać dokładnie to samo?

Jeśli chodzi o temat - jak wyżej.

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam teraz opcji na zrobienie zdjęcia,myśle że dzbanek nie jest juz taki mały,ma 10 cm,wygląda całkiem normalnie tylko poprostu ma złączone razem te wargi,wygląda to od góry jak taka "bułka":D Pozostaje mi tylko czekac i obserwować.pzdr

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam teraz opcji na zrobienie zdjęcia,myśle że dzbanek nie jest juz taki mały,ma 10 cm,wygląda całkiem normalnie tylko poprostu ma złączone razem te wargi,wygląda to od góry jak taka "bułka":D Pozostaje mi tylko czekac i obserwować.pzdr

Może nie jest mały, ale najwyraźniej jeszcze za mały, żeby się otworzyć. Ciesz się, bo to znaczy, że prawdopodobnie ciągle rośnie, więc będzie jeszcze większy.

Odnośnik do odpowiedzi

Dzbanek ma już 12 cm i zaczyna się otwierać,więc to nie "mutol" i wszystko jest dobrze:D .Mam jeszcze jedno pytanie:Czy po całkowitym otwarciu się dzbanka,przestaje on rosnąć czy rośnie dalej?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.