Skocz do zawartości

Grzyb

pietruszka002

Rekomendowane odpowiedzi

W dojnicy pojawiły się grzyby czy coś takiego i zaczyna osiadać na rosiczce . A są to małe sadzonki ze 2 już zdechło mi przez to . Także są małe robaczki takie białe chyba skoczogonki jaki się pozbyć .

Z góry dzięki

Edytowane przez pietruszka002
Odnośnik do odpowiedzi

A są to małe sadzonki ze 2 już zdechło mi przez to .

Rośliny umierają a nie zdychają. Na pleśń podobno jest dobry Topsin. Na skoczogonki kup tłustosza ;)

Z resztą na forum było już kilka takich tematów.

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to że zdechło tyle że zarosły grzybem całkowicie i nie miały może słońca dosyć nie wiem???

Edycja: Cephalotus 22:22, 23.04.2012, proszę zaczynać zdanie z dużej litery. Rozumiem, że "nie miały *morza* słońca", to nie chodziło może o ilość...

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie małe robaczki to nie skoczogonki tylko ziemiórki. Sprawdź na necie jak wyglądają bo często ludzie się mylą, nie sprawdzą, a potem płaczą.

Edit: Cephalotus, 22:23 23.04.2012, proszę zaczynać zdanie z dużej litery.

Ok. Następnym razem będę o tym pamiętał :)

Edytowane przez PAWELzPOLSKI
Odnośnik do odpowiedzi

Na dojnice jest dobry słownik ortograficzny.

Trochę się czepiasz, ale najczęściej słusznie. Na prawdę będę dawał warny za nie stosowanie się do najbardziej podstawowych zasad poprawnej polszczyzny. Słowniki ma każdy, ale zacząć zdanie z dużej litery i zakończyć odpowiednim znakiem, potrafi każdy!

Odnośnik do odpowiedzi

Po kolorach zgaduję, że są to wykwity soli (mogę tylko zgadywać, zdjęcie jest rozmazane).

Ściągnij je czymś, ale to będzie nawracać, jeśli dalej będziesz podlewał przegotowaną wodą.

5 litrów destylowanej wody kosztuje ok. 4 zł, a nawet mniej.

Odnośnik do odpowiedzi

Wykwity soli. Dla małych roślin sam widzisz, że jest to mocno zabójcze. Zmień wodę czym prędzej. Masz najwyraźniej taką, że przegotowanie zmiękcza ją w bardzo niewielkim stopniu.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.