pietruszka002 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Zrobiłem szklarnie z reklamówki aby wystawić rosiczki na balkon . Moje pytanie , czy to dobry pomysł wystawiać sadzonki na balkon??? ( temperatura sięga 25 stopni/c) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Po co jakakolwiek szklarnia? Jakie Ty masz rośliny, że robisz dla nich szklarnię? edit: Myślę, że w szklarni mogą się ugotować. Wystaw je na słońce i tyle. Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez Artistide Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 -Jakie to rosiczki? -Po kiego grzyba robić szklarnię z reklamówki? -Czy opryskałeś doniczki jakimś środkiem na pleśń i grzyb aby zapobiec ich powstawaniu bo w reklamówce nie ma obiegu powietrza...? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 W takiej reklamówkarni nie ma co martwić się o infekcje grzybowe bo rośliny nie pożyją wystarczająco długo, żeby te ich dotknęły. Ugotują się przy obecnych temperaturach w ciągu jednego dnia. Pomysł z kosmosu zupełnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Ogólnie to tam jest przewiew powietrza . A wiatr nic im nie zrobi bo to małe sadzonki około od 5do9mm ??? Pytanie było jakie to rosiczki odp. D.spathula Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 A w naturze wiatr je omija? Przecie są w doniczce, wiatr im nic nie zrobi, o ile przez Twoje miasto nie przechodzi tornado... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Masz racje . Dzięki za odp. !!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Ogólnie to tam jest przewiew powietrza . A wiatr nic im nie zrobi bo to małe sadzonki około od 5do9mm ??? Pytanie było jakie to rosiczki odp. D.spathula No pytanie zadane takie, jakby w naturze nie było żadnych wiatrów, albo rośliny były tak zabunkrowane, że się wygłusza... Proszę... Wystarczy zerknąć na jakieś zdjęcia z natury i od razu wiadomo. W naturze nie rzadko rosną na gołym podłożu na otwartej przestrzeni. (Już podpowiedziałem.) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi