piotr1990 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Oto one: -Alba -capensiss -nidiformis -spatulata -floating -peltata -pectata -rotundifola -pulchella 58 B Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Co do pectaty to albo nie ma albo nie znam ale proszę rotundifolia to zimnolubna roślina, peltata bulwiasta, pulchella 58 B rosiczka miniaturowa reszta tropikalne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 aha czyli peltata bulwiasta, pulchella 58 B i resztę tych moich mogę siać bez stratyfikacji tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Stratyfikujemy tylko nasiona rosiczek zimolubnych. Z tej listy tylko D. rotundifolia. Natomiast poniższe nazwy są niewłaściwe (nie ma takich nazw nawet w spisie synonimów). -floating -pectata Co to jest musisz sobie sam ustalić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Drosera sp. Floating dziwne, mam dokłądną nazwe. Dostałem tą z floralab Edytowane 3 Maja 2012 przez piotr1990 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Co to jest musisz sobie sam ustalić. Nie wymagaj zbyt wiele. Wpisanie w Googla "drosera floating" jest zbyt trudne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Nie wymagaj zbyt wiele. Wpisanie w Googla "drosera floating" jest zbyt trudne. Dziś mam dzień dobroci więc niech mu będzie Drosera floating -> Drosera admirabilis traktujemy jak rosiczkę tropikalną czyli bez stratyfikacji. D. pectata - wygląda na literówkę i wygląda na D. peltata (tutaj też bez stratyfikacji). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi