Tomason Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Witam. Czy to mutacja zwana "false vivipary"? Jeżeli tak to co mam zrobić dalej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Hmm bardzo ciekawie to wygląda. Nigdy się z takim czymś nie spotkałem ale wygląda mi to na mała roślinkę bo widać wytwarzającą się pułapkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 False vivipary bym tego nie nazwał, po prostu drobna mutacja. W false vivipary raczej większość to liście, a tu jak widać tylko 2, a reszta to kwiaty. Z tego co słyszałem trudno jest ukorzenić roślinę z mutacji tylu false vivipary, ale z tym co Tobie wyrosło nic nie rób, po prostu obserwuj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Dziś po oglądnięciu zobaczyłem że to co widział Gekon to faktycznie pułapka. Nawet wybarwiona Wytwarzają się kolejne liście - 3 Będę obserwował dalej ale niestety niedługo pęd obumrze bo kwiatki przekwitły kilka tygodni temu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi