pablox Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Hej. Kupiłem sobie dzbanecznik w OBI. Wydaje mi się, że jest to Ventrata, ale po przejrzeniu paru zdjęć tego gatunku nie jestem pewien. Zamieszczam zdjęcie dzbanka: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Hej. Tak, to ventrata. Różnice w wyglądzie dzbanków wynikają z wieku rośliny, warunków w jakich rośnie. Dzbanki mogą być całkiem czerwone, gdy roślina ma dużo światła. P.S. ventrata to nie gatunek. To krzyżówka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablox Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 (edytowane) OK. Dziękuje. Mam jeszcze jedno pytanie czy konieczne jest wlewanie wody do dzbanków ? P.S. Wiedziałem, że to krzyżówka, ale jak pisałem to nie myślałem o tym. Sorry, że napisałem gatunek. Edytowane 9 Maja 2012 przez pablox Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 OK. Dziękuje. Mam jeszcze jedno pytanie czy konieczne jest wlewanie wody do dzbanków ? Nie Wlewanie wody do dzbanków powoduje rozcieńczenie płynu trawiennego = dłuższe trawienie ofiary Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 On mial na mysli puste dzbanki takie z ktorymi dostal rosline... Nie jest konieczne dolewanie tej wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablox Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Dokładnie chodziło mi o to, że gdzieś przeczytałem, żeby dolewać wody do dzbanków. Byłem do tej informacji sceptycznie nastawiony, ale wolałem się spytać na forum. Dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Hej. Tak, to ventrata. Różnice w wyglądzie dzbanków wynikają z wieku rośliny, warunków w jakich rośnie. Dzbanki mogą być całkiem czerwone, gdy roślina ma dużo światła. P.S. ventrata to nie gatunek. To krzyżówka. Hm, a czy krzyżówka międzygatunkowa nie daje początku nowemu gatunkowi, jeśli ma zdolność rozmnażania się? (przyznaję, że piszę to bo gdzieś mi dzwoni, tylko nie wiem w którym kościele/meczecie/synagodze). OK. Dziękuje. Mam jeszcze jedno pytanie czy konieczne jest wlewanie wody do dzbanków ? Naprawdę wystarczyło w dziale dzbanecznik w szukajce wpisać "dolewanie" i miałbyś od razu odpowiedź: http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...mp;hl=dolewanie Polecam też ten post (nie mam zamiaru się powtarzać): http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...ost&p=92872 Mam nadzieję, że te informacje okażą się przydatne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi