Skocz do zawartości

Dzbanecznik z OBI

pablox

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Kupiłem sobie dzbanecznik w OBI. Wydaje mi się, że jest to Ventrata, ale po przejrzeniu paru zdjęć tego gatunku nie jestem pewien.

Zamieszczam zdjęcie dzbanka:

dzbanekq.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

OK. Dziękuje. Mam jeszcze jedno pytanie czy konieczne jest wlewanie wody do dzbanków ?

P.S. Wiedziałem, że to krzyżówka, ale jak pisałem to nie myślałem o tym. Sorry, że napisałem gatunek.

Edytowane przez pablox
Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dziękuje. Mam jeszcze jedno pytanie czy konieczne jest wlewanie wody do dzbanków ?

Nie :) Wlewanie wody do dzbanków powoduje rozcieńczenie płynu trawiennego = dłuższe trawienie ofiary :)

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie chodziło mi o to, że gdzieś przeczytałem, żeby dolewać wody do dzbanków. Byłem do tej informacji sceptycznie nastawiony, ale wolałem się spytać na forum. Dzięki.

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Tak, to ventrata. Różnice w wyglądzie dzbanków wynikają z wieku rośliny, warunków w jakich rośnie. Dzbanki mogą być całkiem czerwone, gdy roślina ma dużo światła. P.S. ventrata to nie gatunek. To krzyżówka.

Hm, a czy krzyżówka międzygatunkowa nie daje początku nowemu gatunkowi, jeśli ma zdolność rozmnażania się? (przyznaję, że piszę to bo gdzieś mi dzwoni, tylko nie wiem w którym kościele/meczecie/synagodze).

Naprawdę wystarczyło w dziale dzbanecznik w szukajce wpisać "dolewanie" i miałbyś od razu odpowiedź:

http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...mp;hl=dolewanie

Polecam też ten post (nie mam zamiaru się powtarzać):

http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...ost&p=92872

Mam nadzieję, że te informacje okażą się przydatne.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.