Maciek16 Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Cześć wszystkim. 👋 Kilka dni temu przyszły mi dwie muchołówki. Jedna z nich to odmiana typowa, a druga to odm. UK sawtooth II. Dziś zauważyłem, że wszystkie pułapki, w których były trawione owady zaczynają czernieć. Pułapki bez zdobyczy są ładne i nic się z nimi nie dzieje. Czy to poprostu zużycie pułapki i dlatego tak czernieją? Mam jeszcze jedną muchołówkę, która jest u mnie 3 miesiące i jak pułapka strawi owada, to nie robi się czarna. Otwiera się i staje się zwykłym liściem asymilacyjnym, a dopiero po pewnym czasie usycha. Wstawiam zdjęcia, może to podpowie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2020 Stare pułapki, zużyte czy nie, też obumierają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek16 Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 Dziękuję za szybką odpowiedź. Już się bałem, że przypaliłem liście na słońcu, bo stoją na "patelni". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi