Skocz do zawartości

Bezpośrednie południowe słońce

Ghost

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym za jakiś czas wystawić moją kapturnicę na ogródek, ale nie wiem które miejsce dla niej wybrać czy takie, które w samo południe będzie nasłonecznione czy lepiej żeby kapturnica w południe znajdowała się w cieniu a około godziny 16 zaczęły padać na nią promienie słoneczne? Boję się tego że latem gdy temperatura dojdzie do 30 stopnii to o 12 gdy bedą badać na nią bezpośrednio promienie słoneczne ona się spali. Bardzo proszę o radę

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że śmiało możesz dać na pełne słonko. Ważne by miała zawsze wodę w podstawce. Przypalić się może tylko, gdy zostanie przeniesiona z ocienionego miejsca na pełne słońce, wtedy trzeba ją przyzwyczajać stopniowo.

pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi;) Jak się zrobi troszkę cieplej to od razu ją wyniosę na dwór;) Jeszcze raz bardzo dziękuje

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...

Dzisiaj pierwszy raz wystawiłem 4 kapturnice i muchołówkę na dwór. Była na pełnym słońcu .. ale temperatura osiągała 39st. C. .. wystraszyłem się że może im to zaszkodzić i postawiłem je w cieniu. Czy w temp. ok. 40st.C w słońcu, kapturnica również może przebywać na dworze ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.