KONDZIU_PL Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Zasadziłem ją 2 miesiące temu i nic. Podejrzewam, że po prostu oszukano mnie i sprzedano kicz. Takie coś dostałem na święta: http://planetaprezentow.com/mucholowka-z-puszki-p-242.html Codziennie sprawdzam czy wody jest odpowiednio dużo; wystawiam na słońce; gdy jest ciepło stawiam na balkonie. Jeżeli uważacie, że zostałem oszukany to podajcie stronę/kontakt sprzedawcy nasionek muchołówki. Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Zdjęcie rośliny poprosimy Sprawdź bo może to plastikowa roślinka jest. Edytowane 22 Maja 2012 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONDZIU_PL Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Zdjęcie rośliny poprosimy Sprawdź bo może to plastikowa roślinka jest. Zdjęcie rośliny... jeszcze nie urosła, nasionka w torfie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Czy poddałeś nasionka stratyfikacji? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONDZIU_PL Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Czy poddałeś nasionka stratyfikacji? Pytałem w innym temcie o to, ale powiedzieli, że na razie mam czekać. Jeżeli muszę to zrobić (stratyfikacje), to znajdę na forum temat z tym,prawda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 To Ty nasiona czy roślinę dostałeś? Już nie rozumiem bo piszesz ''zasadziłem'' i ''nie urosły''. jeszcze nie urosła, nasionka w torfie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONDZIU_PL Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 To Ty nasiona czy roślinę dostałeś? Już nie rozumiem bo piszesz ''zasadziłem'' i ''nie urosły''. Sorki za nieporozumienie, dostałem nasionka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Pierwsze pytanie- czy przeprowadziłeś stratyfikację nasion? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONDZIU_PL Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Pierwsze pytanie- czy przeprowadziłeś stratyfikację nasion? Nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 No to masz odpowiedź dla czego nasiona nie kiełkują Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Poważnie... Jak czytam ten temat, to robię takie oczka . Mamy przestrogę dla Kondzia i innych czytających. Jak się kupuje u amatora, to się potem otrzymuje amatorską poradę, czyli żadną. Nie ma to jak opchnąć nasiona z puszką podłoża bez porad co do wysiewu... Jeżeli już się ktoś czuje na siłach robić takie zakupy, to wypadałoby się dokształcić w tym kierunku. Oczywiście jest temat odnośnie uprawy/wysiewu muchołówki, zapewne nie tylko mojego autorstwa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Zawsze się zastanawiałem o co chodzi z tą puszką , kto to kupi i jak się "to pije"- pewnie jak żubra bo torf mu nie obcy Ile tam nasion łaskawie dają? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi