Skocz do zawartości

Nasiona nie kiełkują

KONDZIU_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Zasadziłem ją 2 miesiące temu i nic. Podejrzewam, że po prostu oszukano mnie i sprzedano kicz.

Takie coś dostałem na święta:

http://planetaprezentow.com/mucholowka-z-puszki-p-242.html

Codziennie sprawdzam czy wody jest odpowiednio dużo; wystawiam na słońce; gdy jest ciepło stawiam na balkonie.

Jeżeli uważacie, że zostałem oszukany to podajcie stronę/kontakt sprzedawcy nasionek muchołówki.

Dziękuję i pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Czy poddałeś nasionka stratyfikacji?

Pytałem w innym temcie o to, ale powiedzieli, że na razie mam czekać. Jeżeli muszę to zrobić (stratyfikacje), to znajdę na forum temat z tym,prawda?

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie... Jak czytam ten temat, to robię takie oczka eeek.

Mamy przestrogę dla Kondzia i innych czytających. Jak się kupuje u amatora, to się potem otrzymuje amatorską poradę, czyli żadną. Nie ma to jak opchnąć nasiona z puszką podłoża bez porad co do wysiewu... Jeżeli już się ktoś czuje na siłach robić takie zakupy, to wypadałoby się dokształcić w tym kierunku. Oczywiście jest temat odnośnie uprawy/wysiewu muchołówki, zapewne nie tylko mojego autorstwa.

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze się zastanawiałem o co chodzi z tą puszką , kto to kupi i jak się "to pije"- pewnie jak żubra bo torf mu nie obcy :piwko:

Ile tam nasion łaskawie dają?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.