Lemiesz Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Kupiłem rosiczkę około 1 miesiąca temu zaczyna ładnie rosnąć oprócz jednego miejsca, nie wiem co zrobić z tym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 To nowa roślinka się wytworzyła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 To nowa roślinka się wytworzyła. Właśnie to wiem tylko o to chodzi, że inne się rozrastają od kupna, a ta stoi w miejscu i nie rośnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Nie panikuj ,tylko daj roślince trochę czasu . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) właśnie to wiem tylko o to chodzi że inne się rozrastają od kupna a ta stoi w miejscu i nie rośnie Nie panikuje tylko się zastanawiam co się dzieje. Innym już nowe liście porosły, a ta stoi w miejscu i nie rośnie. Edytowane 24 Maja 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Właśnie to wiem tylko o to chodzi, że inne się rozrastają od kupna, a ta stoi w miejscu i nie rośnie. Nie panikuje tylko się zastanawiam co się dzieje. Innym już nowe liście porosły, a ta stoi w miejscu i nie rośnie. Okay, rozumiemy, nie rośnie. Jak poprzednicy: urośnie, nie patrz na nią przez kilka dni. Czego oko nie widzi, tego serce nie boli. (Pilnuj pisowni, mam cie na oku.) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 Minęło już 23 dni i nic u rośliny się nie zmieniło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Mnie wygląda podłoże na bardzo błotniste Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Sugerujesz, że za mokro? Radzę wybrać się na torfowisko i zobaczyć w jakich warunkach te rośliny rosną. Niejednokrotnie widziałem na różnych torfowiskach rosiczki całkiem zalane wodą, które miały się dobrze. Intermedia widziałem nawet takie, które wykiełkowały w wodzie i tam rosły bez kontaktu z mchem nawet. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 A gdzie u nas można zobaczyć rosnące w naturalnym środowisku owadożery, bo mnie się wydawało że jako tak u nas one nie rosną Może jakaś mapka, a może ktoś by się pokusił by taką mapkę zrobić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Gdzie można zobaczyć? W całym kraju. Dosłownie. U. vulgaris czy D. rotundifolia występują na całym obszarze Polski na przykład. Tylko trzeba wiedzieć, gdzie szukać (chodzi mi o rodzaj terenu, nie o konkretne lokalizacje). W Polsce występuje 13 gatunków roślin owadożernych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Przynajmniej z 10 tematów było o rosiczkach w PL. No ale oczywiście w naszym kraju ich nie ma Przynosiliśmy na torfowisko, kilka fotek i do domu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Wy tu gadu gadu, a ja dalej nie wiem co z tym się dzieje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 A może znowu pokażesz fotkę? Podłoże nie wygląda źle. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Powiedz jeszcze gdzie trzymasz roślinę (parapet, na dworze) oraz jakie ma oświetlenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi