przemQ Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 W doniczce z nidifomis pojawił mi się niespodziewany gość ,ze względu na ciemniejsze ubarwienie dopiero niedawno go dostrzegłem . Sądzę że jest to mała spatulata ale proszę o potwierdzenie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Na razie może być to prawie wszystko poczekaj aż podrośnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamira Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Witam! Szukam pomocy jeśli chodzi o identyfikację tej roślinki, bo chciałabym wiedzieć jak się nią opiekować ^^' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 drosera aliciae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość saithis Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Czy moglibyście pomóc w identyfikacji tej rosiczki? Nie ukrywam, że chciałabym znaleźć jej nasiona, ale nie mam pojęcia jaki to gatunek. Z góry wielkie dzięki za pomoc !!! już mam to Drosera dichrosepala Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez saithis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Drosera Scorpioides, prościej będzie z gemmae, nie nasionami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Drosera Scorpioides, prościej będzie z gemmae, nie nasionami Mylisz się, to nie jest Drosera Scorpioides. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 drosera occidentalis var. microscapa albo coś pokrewne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Moze miec cos z D. Lasiantha tylko ze Lasiantha ma bardziej podlozne blaszki a ta na zdjeciu ma okragle. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszarafa Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Moim zdaniem to drosera dichrosepala. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Te dwa linki moga pomóc w identyfikacji: http://ocps.proboards.com/index.cgi?board=...amp;thread=4979 http://www.cpitalia.net/wiki/index.php?title=Drosere_pigmee Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Czy moglibyście pomóc w identyfikacji tej rosiczki? Nie ukrywam, że chciałabym znaleźć jej nasiona, ale nie mam pojęcia jaki to gatunek. Z góry wielkie dzięki za pomoc !!! już mam to Drosera dichrosepala Drosera barbigera, tak przynajmniej twierdzi właściciel rośliny i autor zdjęcia Edytowane 6 Maja 2013 przez hddk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majak93 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Witam. Mam do zidentyfikowania kilka doniczek. Bardzo liczę na waszą pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Natalensis , Nidiformis ,Natalensis , Natalensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majak93 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Natalensis , Nidiformis ,Natalensis , Natalensis Wielkie dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi