Wrazik Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Tak, te listki to pływacz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majak93 Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Witam. Wie ktoś może co to za rosiczka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Drosera capensis...naprawdę nie dało się tego samodzielnie oznaczyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Śmiechłem troche xd Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jowita2222 Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Witam w ubiegłym roku kupiłam z carnisany tłustosze. Dopiero po zimowaniu na wiosnę w jednej z doniczek wyrosła taka rosiczka. Czy ktoś wie jak się nazywa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Przypomina mi Drosera hamiltonii. Edytowane 18 Lipca 2013 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Wygląda idealnie jak moja Hamiltoni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nieuczesany Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Hej, dostałem te rosiczki jako gratis od Carnisany. Mam problem z identyfikacją, obstawiam że to Drosera spatulata lub Drosera natalensis jednak prosiłbym o pomoc. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez Nieuczesany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Na moje oko D. dielsiana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativasmoke Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Proszę o rozpoznanie niżej zamieszczonej rosiczki: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Prawdopodobnie D.nidiformis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Za mała i młoda do identyfikacji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativasmoke Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Za mała i młoda do identyfikacji. Tak właśnie podejrzewałem. Kupiłem nasiona, które były opisane jedynie "Rosiczka". Także poczekam aż podrośnie i może wtedy się uda ocenić cóż to za gatunek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) na 90% capensis 'albino' Młode nidiformisy u mnie mają szersze liście, a mam też capensis 'albino' podobnej wielkości i wygląda niemal identycznie Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Painkiler1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak znam życie to capensis, pewnie alba, ale za młode to coś jest na identyfikację : )) edit : sorry za powielanie tego samego, trochę się spóźniłem ) Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Nwankwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi