Painkiler1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Nasiona były oznaczony jako D. capensis 'broad leaf', ale mi to wygląda bardziej na madascariensis Poniżej fotka moich madagascariensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Raczej stawiał by na capensisy, które przez małą ilość światła się tak wyciągnęły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Od dwóch miesięcy stoją na południowym parapecie, a ciągle rosną w górę. Inne rosiczki np D. natalensis słońce wręcz spaliło. Edit: Może to jest krzyżówka capensis i madascariensis? Nasiona pochodziły od tego samego sprzedawcy. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Painkiler1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Drosera madagascariensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Heh, to czyli pomyłka sprzedawcy Teraz mam 30 madascariensis zamiast capensisów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Zgadzam się z CFHs. Na moje oko masz wyciągnięte capensisy, które mógłbyś ewentualnie pęsetą wciągnąć głębiej w podłoże. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 To capensisy 'broad leaf' mają jakieś gigantyczne wymagania świetlne, żeby się nie wyciągały w górę? Dla mnie to bardzo nietypowy sposób wzrostu, bo stojące obok inne capensisy (typical i albino) rosną normalnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 One wyglądają jakby się wyciągnęły w pierwszej fazie wzrostu. Zauważ że na wielu wszystkie zdrowe listki wyrastają z jednego punktu, czyli już się nie wyciągają Do tego miejsca można by je wciągnąć w podłoże Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Capensis. Madagascary mają większą częstotliwość występowania liści przy wysokości którą osiągnęły Twoje roślinki. Wiem też po swoich capensisach, że te rośliny różnie reagują na warunki w których żyją. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Jak się tak z bliska przyjrzałem to faktycznie dzięki za odpowiedzi. A roślinki jak podrosną to zagłębie w podłoże, ale na razie niech rosną tak - później przepikuje i zadołuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek1980 Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam serdecznie. Kupiłem kilka miesięcy temu na allegro nasiona rosiczek, nie pamiętam jakie to miały być rosiczki, wyrosły mi z tych nasionek między innymi takie rośliny, nie wyglądają mi one na rosiczki, napiszcie proszę co to jest. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez grzesiek1980 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Żaden z owadożerów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nieuczesany Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Nie ma to jak hodować jakieś chwasty w osobnych doniczkach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Grzesiek - w którym momencie uznałeś, że to mogą nie być rosiczki? Jak dużo czasu minęło i na jakim etapie wzrostu były rośliny kiedy zaczęło Ci się wydawać, że coś jest nie tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 To wygląda jak badyle, które rosną na łące koło mnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi