miklu Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Proszę o pomoc w identyfikacji mojej rosiczki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 D. aliciae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Czy to są siewki D. pygmaea ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Na tym etapie wzrostu bardzo ciężko to stwierdzić, o ile jest to w ogóle możliwe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LPjasiu Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Witam, chciałbym prosić o identyfikacje moich ostatnio uratowanych z brico rosiczek. Zdjęcia robione zaraz po przesadzeniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 D. aliciae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Jakiś czas temu unicestwiłam rosiczkę, teraz odbiło małe coś, niestety nie pamiętam cóż to było. Proszę o identyfikację. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Za małe na identyfikacje ale najprawdopodobniej to capensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skold Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników. Ponieważ jestem początkujący, potrzebuję pomocy w oznaczeniu poniższych roślin: 2 pierwsze zdjęcia, to ta sama roślina, chciałem ująć pokrój rośliny. Trochę szukałem, porównywałem i częściowo domyślam się. Wolę jednak zapytać osoby doświadczone w tym temacie i mieć pewność. Z góry dzięki. Edytowane 9 Września 2013 przez skold Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 capensis 'albino', spatulata, capensis chyba też albino Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skold Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 tak też właśnie myślałem, ale pokrój rosiczki z pierwszych 2 zdjęć w porównaniu z rosiczką z ostatniego zdjęcia jest zupełnie inny (dlatego umieściłem też to zdjęcie z pokrojem) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Miałem podobnie u swoich, wyciągnięta przez małą ilość światła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skold Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 to też jeden z moich domysłów, wielkie dzięki za potwierdzenie. Zapytać nie zaszkodziło:) pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Ta ostatnia albino miałaby czerowną łodyżkę? Pewnie to niedoświetlony capensis typical. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Teraz się przyjrzałem włoskom - fakt to jest typical ale straaaaasznie niedoświetlony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi