porter Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 No właśnie też obstawiam albo adelae albo schizandra, może ktoś jeszcze się wypowie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 No jedno z dwóch, najwyraźniej trzeba czekać aż podrośnie, ale stawiam na adelkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Robimy zakłady? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Stawiam dychę, że to nie adelka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) Ja bym powiedział, że to młoda prolifera albo schizandra jest. Trzeba poczekać aż pojawią się bardziej charakterystyczne rzeczy. Edytowane 27 Maja 2014 przez Painkiler1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 No to poczekamy, za jakiś czas wrzucę zdjęcia ponownie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) No dobra czy ja jestem jakiś głupi czy co?? Jak wyświetlić to zdjęcie bo o kliknięciu linku pokazuje mi się niebieskie tło. Edit- juz mam. To na pewno nie jest D. Prolifera ani D. Adelae. to D. Schizandra. Edytowane 27 Maja 2014 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieczus Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) Jak to zrobiłeś? Też mam tylko niebieskie tło OK już mam. Dla potomnych: korzystam z chroma, który z nieznanych mi powodów zablokował zdjęcie, które udało się otworzyć w Internet Explorerze. Edytowane 27 Maja 2014 przez mieczus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Czemu wykluczasz proliferę? Przeglądnąłem kilkanaście zdjęć na cpuku i niektóre wyglądały wręcz identycznie jak ta na zdjęciu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) Bo z Własnego doświadczenia wiem że ona nią nie jest. Moje proliferki od początku miały już listki w kształcie serca. D. Adelae tez na 99% nie jest bo adelki już od ''małego'' maja wydłużone listki a tej tutaj ewidentnie się zaokrąglają na samym początku. Mieczus- wyłączyłem Ad blockera. Edytowane 27 Maja 2014 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 No moja młoda schizandra, która odbiła od korzenia, wygląda identycznie, więc myślę że na 90% to schizandra 10% adelae i proliferę również bym wykluczył. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Wraz z roślinami z Carnisany otrzymałam w przypadkowym bonusie trzy tajemnicze rosiczki nr 1: nr 2: nr 3: Będę wdzięczna za pomoc w identyfikacji. Chciałabym ew. ewakuować je w bardziej odpowiednie dla nich warunki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 1. Capensis 'Albino' (?) 2.Hamiltoni 3.Rotundifolia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 1. Capensis 'Albino' (?) 2.Hamiltoni 3.Rotundifolia Dzięki! Jedyna, którą dobrze typowałam to capensis. Cieszę się z okrągłolistnej - mam nadzieję, że się przyjmie, bo dwa tygodnie spędziła w worku z mchem i nadal jest ponad poziomem torfu (wypatrzyłam ją dopiero dziś rano w torfowcu, którym przykryłam otoczenie muchołówek). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Jak na moje oko 3 jest za bardzo wyciągnięta z powodu braku światła by można było ją identyfikować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi