daro7979 Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 a mi drugie zdjęcie przypomina młodą Alicję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Na moje oko to; 1. D. capensis 'Albino 2. D. aliciae lub natalensis (ale równie dobrze moze to być coś innego). 3. D. madagascarensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 1. stawiam jak reszta, ale 2. aliciae raczej na pewno nie jest bo ma za długie włoski. Mam maluchy D.aliciae takiej wielkości i są zdecydowanie inne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 A moim zdaniem nie ma co gdybać i lepiej poczekać jeszcze z miesiąc czy dłużej, żeby poprawnie zidentyfikować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 A moim zdaniem nie ma co gdybać i lepiej poczekać jeszcze z miesiąc czy dłużej, żeby poprawnie zidentyfikować. Ponieważ 1. można uznać za zidentyfikowaną, 2. nadal udaje Greka (tzn. nie zmieniła kształtu ani rozmiaru), to wrzucam nieco odkarmioną 3. D. rotundifolia, czy D. madagascariensis? Stawiam jednak na tę pierwszą, bo listki są zdecydowanie szersze niż dłuższe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Mi wygląda zdecydowanie jak D. rotundifolia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 D.Rotundifolia. Widać po tym jak wypuszczają liście . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Potwierdzam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Potwierdzam Dzięki! Przesadziłam ją bardziej na środek i obok znalazłam drugą siewkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Jakiś czas temu od Barnika dostałem kilka gatunków pigmejek. Niestety nie były podpisane i w dość kiepskim stanie. U mnie generalnie odżyły i akurat wczoraj udało mi się sfotografować dwa gatunki podczas kwitnienia - jedna ma kwiatki pomarańczowe, druga białe. Na trzeciej fotce jeszcze jedna pigmejka, jednak otwartego kwiatka na razie nie udało mi się "przydybać" . Może ktoś rozpozna, co to za pigmejki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Ta z tym białym kwiatkiem to D. omissa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 (edytowane) IMO: Pomarańczowy kwiat szczególnie jeśli ma metaliczny połysk to D. pulchella (widać też po szerokich łodyżkach), ten z białym kwiatem D. omissa a ostatnia fotka wygląda jak D. pygmaea @Up: Byłeś nieco szybszy Edytowane 20 Czerwca 2014 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Potwierdzam, że ta z pomarańczowym kwitkiem to pulchella, co do omissy nie wiem, bo nigdy mi nie kwitła . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Hej Co to za rosiczka? Jestem pewny że to któraś z sióstr z Queensland ale która ? Mógłby ktoś pomóc? Link do zdjęcia: http://www.bankfotek.pl/view/1732340 Jednak panowie nie jest to D.schizandra, tylko D.adelae karaluch przegrał dyche Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Proszę Edytowane 28 Czerwca 2014 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi