Kropka Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 A nie wydają Ci się podobne? Czerwonawe - forma typowa, białe - 'Albino'. W tym temacie jest ich na pęczki, wystarczy przejrzeć kilka stron.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) W obydwu doniczkach są D. pygmaea? Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez damian.sze@op.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Czesć, wyrosła mi taka oto rosiczka i nie mam pojęcia co to jest Pomożecie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Wygląda jak D. spatulata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Kosmosie jaki genialny pęd kwiatowy!!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Właśnie to nie spatulta to jakaś. Podobna do niej była dodana jako gratis... I za huhu nie wiem co to jest:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) Właśnie to nie spatulta to jakaś. Podobna do niej była dodana jako gratis... I za huhu nie wiem co to jest:) Gdzie ją kupowałeś? I mógłbyś zrobić zdjęcie od góry? Edytowane 19 Maja 2015 przez tracer274 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Dostałem ją w gratisie. Ale od kogo to niestety już nie pamiętam, jakoś w tamtym roku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 W sumie tak jak na nią patrze to jeśli nie spatulata to może tokaiensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 W sumie tak jak na nią patrze to jeśli nie spatulata to może tokaiensis Też bardzo możliwe, tak ją opiszę Bo ma dużo cech d.rotundifolii, spokojnie rosła w zime w temp. 8st. A teraz rośnie na dworze bez zająknięcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Też bardzo możliwe, tak ją opiszę Bo ma dużo cech d.rotundifolii, spokojnie rosła w zime w temp. 8st. A teraz rośnie na dworze bez zająknięcia. Możliwe bo tokaiensis to hybryda spatulaty i rotundifoli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 DZięki za pomoc w identyfikacji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaskowe Napisano 27 Maja 2015 Share Napisano 27 Maja 2015 Witam. Ostatnio dostałam od Carnisany mały bonus w postaci rosiczki. Niestety nie mam pomysłu na to co to jest za cudo Pomożecie? Zdjęcia w linkach poniżej: http://zapodaj.net/0fc07810426bc.jpg.html http://zapodaj.net/535c7af03f357.jpg.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 27 Maja 2015 Share Napisano 27 Maja 2015 Wygląda trochę jak Drosera Pygmaea. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaskowe Napisano 27 Maja 2015 Share Napisano 27 Maja 2015 I chyba to jest to, bo na doniczce pisało PYG, jednak nie byłam pewna, bo trochę inaczej wygląda niż Pygmaea. Pewnie też dlatego, ze nie ma rozwiniętych "łapek". Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi