Sevillo Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Drosera Capensis "Typical". Edytowane 16 Lipca 2012 przez sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Prawdopodobnie jest to Drosera binata var. dichotoma. Kupiłem ją w ubiegłym roku na alledrogo jako "Drosera binata odmiana nie wymagająca zimowania", co się zgadza - zakwitła po zimie na parapecie nad kaloryferem. Wysokość z pędem kwiatowym - 50 cm. Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez Niekumaty Burak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Ta to to tylko po zimowaniu pięknie się dzieli:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Ta to to tylko po zimowaniu pięknie się dzieli:) Dziękuję za odpowiedź. Poszedłem inną drogą, zrobiłem sadzonki z pędu kwiatowego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Trochę offtopic zrobię. Ta odmiana jest samopylna więc ja tam pęd kwiatowy zostawiłbym na nasiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Trochę offtopic zrobię. Ta odmiana jest samopylna więc ja tam pęd kwiatowy zostawiłbym na nasiona Wiem, ale ograniczam się do sadzonek, bo za kilka lat potrzebowałbym hektary - mam 27 gatunków, odmian rosiczek, a będzie więcej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saszajackson Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Poproszę o identyfikacje tych rosiczek .Mam je już od dawna ale bez kwiatka nie mogę dojść co to jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Drosera Aliciae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saszajackson Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Drosera Aliciae Aha Mam w takim razie jeszcze jedną aliciae i wygląda zupełnie inaczej ale to pewnie dlatego , że stoi w domu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eva Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Co to za rosiczki? 1. była w doniczce binaty. W doniczce była binata, którą przesadziłam i ta rosiczka jest maleńka i już kwitnie. 2.była jako gratis podejrzewam d.Alicie,mylę się? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Wydaje mi się że to natalensis . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Zgadzam się z przedmówcą - D. natalensis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 To lepsze niż D.Alicae , ciesz się . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eva Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Wydaje mi się że to natalensis . Która ta mała z kwiatkiem czy ta duża, bo to 2 różne moim zdaniem. Ta nr 2. jest sporo większa, o ile 1. to całą rozetę przykryje 20groszuwką, to 2.jest 2xtaka ,a to ta mniejsza kwitnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Ta duża . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi