Wrazik Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 mrDIIL, kolejny raz dublujesz posty i pleciesz kompletne bzdury. Sorry, ale drugi warn. A do tematu - na pewno nie jest to gymnamphora, wygląda na młodą Mirandę albo podobną krzyżówkę. Podanie źródła nabycia ułatwiłoby sprawę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meszugge Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 Mam tego dzbanka i nie jestem pewny czy mam go dobrze oznaczonego. Kupiony jako N. ventricosa i dzbanki wyglądają (przynajmniej dla mnie) jak dolne dzbanki ventricosy. Z drugiej strony N. ventrata tez ma podobne dzbanki. Swoja droga jest gdzieś na forum bądź gdzieś w sieci jakiś artykuł porównujący obie rośliny i pokazujący różnice miedzy nimi? Spotkał ktoś z was coś takiego? Nie musi być po polsku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartus2003 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Proszę o identyfikację dzbanecznika: Edytowane 24 Lipca 2014 przez bartus2003 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 ventrata?! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Też stawiał bym na ventrate. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Kupiłam dzisiaj takiego potwora: http://zapodaj.net/e64a31d535d68.jpg.html http://zapodaj.net/995ac33349e6d.jpg.html Wie ktoś co to jest ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Kupiłam dzisiaj takiego potwora: http://zapodaj.net/e64a31d535d68.jpg.html http://zapodaj.net/995ac33349e6d.jpg.html Wie ktoś co to jest ? N.miranda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 O dziękuję widziałam, że to coś popularnego ale z dzbanków to tylko ventratę rozpoznaję Idę rozsadzać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meszugge Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Dodałem do tematu konkursowego zdjęcie dzbanka którego kupiłem jako N. Alba. Jednak mrDIIL zwrócił mi uwagę, że to może być N. Albomarginata Red. Przejrzałem trochę zdjęć i faktycznie jest podobna, tylko ten biały pasek jest u mnie bardzo słabo widoczny. Dlatego dla ostatecznego rostrzygnięcia proszę was o pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 N. albomarginata. Pasek jest wystarczająco widoczny, zważywszy że to młoda roślina. I jest to cecha nie występująca u żadnego innego gatunku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meszugge Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Ok. Dzięki za szybką odpowiedź. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rerox Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Witam! Niedawno stałem się posiadaczem 2 dzbanków, niestety nie jestem pewny co do tego "czym" one są. Posiadam własny typ, lecz nie jestem pewny więc jeśli byłby ktoś w stanie powiedzieć mi i potwierdzić moje ew przypuszczenia bądź je rozwiać to będę wdzięczny. A oto owe cudeńka : 1. 2. Jest to jeden gatunek, ale daje zdjęcia obu moich nabytków Z góry dziękuję za poświęcenie chwilki aby mi pomóc! Mati Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Nr 1 to N. × ventrata, skoro nr 2 to to samo, to też N. × ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rerox Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Czyli dobrze stawiałem Dziękuję za odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Witam Dziś udało mi się zakupić takiego potworka , jak myślicie co to za dzbanecznik?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi