Lemiesz Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Popieram powyższą wypowiedź Mekka tak samo mnie się wydaje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owadożery Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Dostałem w gratisie dzbanecznika. Poprosiłbym o identyfikację. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Nepenthes ventricosa? Ewentualnie Nepenthes 'Ventrata'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owadożery Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Ktoś jeszcze spróbuje dokonać identyfikacji? Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Owadożery Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szulek Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Witam, dopiero zacząłem swoją przygodę z owadożerami, proszę o identyfikację, przejrzałem wcześniejsze zdjęcia i wydaje mi się, że mam ventratę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Obstawiam 'Rebecca Soper', ale zdjęcie trochę niewyraźne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szulek Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Dokładniejsze zdjęcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Obstawiam 'Rebecca Soper', ale zdjęcie trochę niewyraźne Potwierdzam wypowiedź kolegi powyżej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alusair Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Dzbanecznik kupiony wczoraj, proszę o pomoc w identyfikacji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Tak jak myślałem. Niewybarwiony Nepenthes Ventrata. Zgaduje, że kupiony w jakimś centrum albo na allegro. Od razu mówię, że sam torf to nie jest dobry wybór dla dzbanecznika. Polecam torf + perlit 1:1 lub czysty mech torfowiec żywy lub martwy. Ewentualnie mech + perlit 1:1. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Bez przesady, popularne marketowe krzyżówki będą nawet rosły w zwykłej ziemi ogrodowej. Torf kwaśny, byle nie przelewany, idealnie pasuje do ventrat/rebecci soper/mirandy itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawideG Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Witam! Ostatnio kupiłem dzbanecznika z Leroy Merlin. Niestety przy żadnym nie było napisanego gatunku. Może wiecie jakie to są gatunki? Sory że zdjęcie takie pocięte ale maxymalna wielkość jest za mała Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawideG Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Dzbanecznik kupiony wczoraj, proszę o pomoc w identyfikacji. Też takiego mam i niewiem jaki to rodzaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 W takich sklepach to sprzedają przeważnie venraty i jestem na 100$ pewny że to venrata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Leroy Merlin sprzedaje tylko Ventraty. Wymień podłoże bo nawozu jest tam tyle, że aż na wierzch wychodzi. Wiem to ze swojego doświadczenia właśnie z ich owadożerami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi