szamanka Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Jak wypuszczają dzbanki to znaczy, że maja się dobrze. Minimalna szansa, żeby w ten sposób dostać coś fajnego i cennego a przez to trudnego w hodowli. Co do gatunków proponuje przejrzeć normalną ofertę sklepu i spróbować dopasować, ten pierwszy może być chyba jakąś krzyżówką z N. truncata, to ze zdjęć 2 i 3 nie mam pojęcia, wszystkie proste dzbanki z którymi mi się skojarzył wybarwiają najpierw kielich a potem dopiero wargę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nate666 Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) Witam , zakupiłem w kafulandzie takie oto dzbanki, proszę o pomoc w identyfikacji Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 13 Lipca 2016 przez nate666 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trollass Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Ktos mi powie jaka to odmiana?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trollass Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Ktos mi powie jaka to odmiana?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 @nate666 pierwsze dwa zdjęcia N. x "Ventrata" pozostałe dwa to N. x "Hookeriana" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emik3 Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) Wops, po aktualizacji wątek mi się odświeżył i widzę, że Dieball odpowiedział nate666. Edytowane 13 Lipca 2016 przez Emik3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja1011 Napisano 25 Lipca 2016 Share Napisano 25 Lipca 2016 Wyczekany dzbanek z własnej sadzonki. Co to za dzbanecznik? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 25 Lipca 2016 Share Napisano 25 Lipca 2016 Nepenthes 'Ventrata' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aryanek Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Witam Mama pytanie co to za dzbanecznik i gdzie można go kupić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NepenthesPL Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Witam Mama pytanie co to za dzbanecznik i gdzie można go kupić? Ja obstawiam N. rafflesiana W polskich sklepach raczej nie kupisz. Szukałbym w dziale "Sprzedam" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 (edytowane) Witam Mama pytanie co to za dzbanecznik i gdzie można go kupić? Mi to bardziej przypomina krzyżówkę viking x hookeriana, porównaj ze zdjęciami w internecie chociaż może być także viking x rafflesiana bo faktycznie ubarwienie dzbanków pasuje do N. rafflesian, ale po liściach widać że coś z ampullaria w sobie ma, może tak ciekawie wybarwiona hybryda viking x ampullaria - bywają często dostępne na ebayu u hodowcy z Tajlandii (zarówno viking x hookeriana jak i viking x ampullaria), ja od niego z powodzeniem sprowadzałem rośliny, ale trzeba się liczyć z kosztami koło 200zł, co najmniej 100 roślina i prawie tyle samo przesyłka. Edytowane 27 Września 2016 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aryanek Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 (edytowane) Dziękuję za informacje. Czyli nie osiągalny. Jakby ktoś sprowadzał w rozsądnej cenie co proszę o wiadomość. Edytowane 29 Września 2016 przez aryanek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 To jest rozsądna cena. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 W Carnisanie na kiermaszach, wystawach mieliśmy duże Viking x rafflesiana w tym roku, w cenie ok 50-80zl, choć nie wiem czy aktualnie Albert na szklarni ma jeszcze jakieś. W przyszłym roku też zapewne będziemy trochę ich mieć . Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 W Carnisanie na kiermaszach, wystawach mieliśmy duże Viking x rafflesiana w tym roku, w cenie ok 50-80zl, choć nie wiem czy aktualnie Albert na szklarni ma jeszcze jakieś. W przyszłym roku też zapewne będziemy trochę ich mieć . Pozdrawiam Zgadza się, ja z jednym z nich wróciłem z Warszawy. Obecnie puszcza takie dzbanki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi