dokkrb Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Witam Ponad rok temu wrzuciłem zdjęcia z prośbą o identyfikację, ale nikomu nic się nie skojarzyło stąd ponawiam prośbę. Dzbanecznika usunąłem z terrarium i posadziłem w warunkach górskich, znacznie mu to pomogło, rośnie lepiej i puszcza ładniejsze dzbanki. Stare zdjęcie z terrarium nizinnego. I obecny dzbanek, wyhodowany w warunkach górskich. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Może N. tobaica? Albo jakaś hybryda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morakam Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Witam. Proszę o identyfikacje roślin: 1. 2. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniegu Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Witam! Wie ktoś może co to za dzbanecznik? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 (edytowane) Ventrata!,ile można..... Edytowane 17 Marca 2017 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mucharapapa Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Czy ktoś wie co to za dzbanecznik ? Wydaje mi się na 99% że dzbanki są puste. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 N. x ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chizuruu Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Witam, byłam niedawno na festiwalu roślin owadożernych i udało mi się upolować dwie roślinki: dzbanecznika i kapturnicę. Niestety rośliny nie były podpisane, a w tym całym zamieszaniu zapomniałam się zapytać o dokładne nazwy. Dlatego proszę o identyfikację. Wydaje mi się, że dzbanecznik to ventrata, ale nie mam pewności, bo dopiero zaczynam tę piękną przygodę z roślinami owadożernymi. Czy może ktoś potwierdzić moje przypuszczenia? Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Nie były podpisane?za to ja Ci pomogę Jest to N.ventrata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chizuruu Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Nie były podpisane?za to ja Ci pomogę Jest to N.ventrata. No niestety nie były podpisane Ani żadnych nalepek na doniczkach ani choćby tabliczek przy roślinkach. Ale dziękuję bardzo za odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 (edytowane) No cóż tak dbają o klienta.Naszczęście możesz poprosić nas o identyfikację A ja się śmieję nadal z tego posta Edytowane 4 Października 2017 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chizuruu Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 No cóż tak dbają o klienta.Naszczęście możesz poprosić nas o identyfikację A ja się śmieję nadal z tego posta A tak, też widziałam tego posta i miałam niesłą polewkę. No ale taka prawda. Większość ludzi, która przyszła na ten festiwal to byli kompletni laicy, rodzice z dziećmi pragnący pokazać swoim pociechom jakieś niecodzienne rośliny itp. Jakichkolwiek informacji niewiele, rośliny nie podpisane, zaledwie kilka tablic z jakimiś podstawowymi informacjami poza sklepem, kolejki do kas niemiłosierne, a po samym sklepie trudno się było poruszać, bo kolejka prowadziła wzdłóż stołów na których znajdowały się rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Najlepsze że obok na zdjęciu jest muchołówka ciekawe w takim razie jak ta muchołówka się nazywa.W markecie to przynajmniej jakąś tabliczkę z napisem alata dadzą do dzbanka a na festiwalu nic. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbaciarz Napisano 4 Grudnia 2017 Share Napisano 4 Grudnia 2017 Jaki to rodzaj dzbanecznika (dostałem go, jednak nie był podpisany)? Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamJ Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 Jaki to rodzaj dzbanecznika (dostałem go, jednak nie był podpisany)? Z góry dziękuję za odpowiedź Jak 90% odpowiedzi w tym temacie Nepenthes x Ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi