Iglacy Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Nie jestem ekspertem, ale czy to nie jest młody i niewybarwiony N. x "Bloody Mary"? Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamJ Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 Nie jestem ekspertem, ale czy to nie jest młody i niewybarwiony N. x "Bloody Mary"? W sumie możesz mieć rację, trzeba by jaśniejsze zdjęcie i pułapkę z bliższa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbaciarz Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Pułapka z bliska (wybaczcie za ostrość muszę się na chwilę obecną posługiwać złomofonem). Jak potrzeba lepszego zdjęcia, to w przyszłym tygodniu zrobię odpowiednie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Ventrata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 to nie musi być wcale Ventrata, może być to ventricosa (dzbanek ze zdjęcia wydaje się być nieco szerszy niż Ventratowe), poczekajmy, aż wytworzy większe dzbanki, bo po tych małych czasem ciężko ocenić Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cirrus Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Prosił bym o indentyfikację: Dziękuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 1. Rebecca soper 2. Ventricosa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania :) Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Uprzejmie proszę o identyfikację tego typka zakupionego na pokazie roślin owadożernych. Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbaciarz Napisano 9 Października 2018 Share Napisano 9 Października 2018 Witam, Na wystawie roślin owadożernych sprzedawana jako hybryda dzbanecznika i muchołówki - co to za gatunek? Poproszę o identyfikację Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 9 Października 2018 Share Napisano 9 Października 2018 Witam, Na wystawie roślin owadożernych sprzedawana jako hybryda dzbanecznika i muchołówki - co to za gatunek? Poproszę o identyfikację Jest to Cephalotus follicularis. Ciekawe co za mistrz wciskał, że to hybryda... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 9 Października 2018 Share Napisano 9 Października 2018 To gatunek rośliny owadożernej z Australii - Cephalotus follicularis. Nie ma nic wspólnego z mucholówka i dzbanecznikiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ruby Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Dzień dobry, ostatnio dostałam dwa okazałe dzbaneczniki. Czy obydwa to N. ventrata? (Ten z zielonymi nakrapianymi dzbankami pokusił się nawet o zakwitnięcie ) Pozdrawiam, Ruby Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straszyk Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 To nie dzbanecznik ale kokorniak.KOKORNAK...... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek1986 Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 Witam, Na październikowym pokazie roślin owadożernych kupiłem sobie dzbanecznika, po przejrzeniu niezliczonej ilości odmian dzbaneczników na różnych stronach wydaje mi się, że jest to odmiana "Bloody Mary" (ostatnio nawet stado biedronek azjatyckich w niej utopiłem ) jednak nie mam pewności, stąd też prosiłbym o drugą opinię: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 4 Listopada 2019 Share Napisano 4 Listopada 2019 Tak, to Nepenthes 'Bloody Mary' (N. ventricosa x N. ampullaria). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi