Cephalotus Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Proszę wrzucać zdjęcia dzbaneczników, które chce się zidentyfikować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Witam, niedaleko zamku, w parku w Łańcucie rośnie sobie taka oto roślina Według przewodników jest to dzbanecznik jednak nie jestem tego pewien. Rośnie on na wolnym powietrzu, a jego "dzbanki" są pełne muszek i much. Prosiłbym o identyfikacje tej oto rośliny. PS. Przepraszam za jakość zdjęć - robione telefonem. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 To nie dzbanecznik ale kokorniak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kblazek Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 a ja dzisiaj dokonałem takiego oto zakupu wraz z muchołówką ( nazywaną przez Pana rosiczką). Wiecie może co to za okaz ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 To najprawdopodobniej Nepenthes ×ventrata czyli krzyżówka N. ventricosa i N. alata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konopik Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Witam,co to za gatunek? no i ten drugi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VistaManiak Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Witam,co to za gatunek? no i ten drugi 1. Nepenthes Ventricosa x Alata (N.x Ventrata) 2. Nepenthes x Hookeriana. Edytowane 3 Lipca 2012 przez VistaManiak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Ventrata i hookeriana(tak mi się wydaje ale poczekaj na pewniejszą odp) czasem nie kupowałeś je w carnisana? Powinno tam być opisane co to za gatunek... Edytowane 3 Lipca 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Potwierdzam, że to są kolejno N. x ventrata i N. 'Hookeriana'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la_ferrara Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, chciałabym się upewnić czy faktycznie jest to Rebecca Soper tak jak mi obiecywano. To mój pierwszy dzbanecznik W tej doniczce są dwie rośliny o identycznych rozmiarach, na zdjęciu widać tylko jeden. Kiedy mogę go rozsadzić na dwa? Pozdrawiam Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez la_ferrara Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Tak to jest Rebecca Soper. Po co go rozsadzać? Jeśli koniecznie chcesz zrób to na wiosnę. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Witam. Dzisiaj doszedł do mnie długo wyczekiwany dzbanecznik od firmy Carnisana. Chciałem się dowiedzieć czy jest w dobrym stanie oraz potwierdzić identyfikacje. Czy dobrze myślę że to jest Nepenthes 'Hookeriana'? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Tak, to hookeriana wygląda dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayas33 Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Witam !! Jakiś czas temu dostałem od koleżanki strasznie ususzonego dzbanecznika. Po prostu zapominała go podlewać Wyglądał jak na poniższych, dalszych dwóch zdjęciach. Niedawno bardzo się ucieszyłem, gdyż chyba uda sie go uratować. Zaczęły odbijać listki i nawet zaczął dzbankować. I teraz moje pytanie, skoro już udało się go uratować, byłby ktoś w stanie go rozpoznać ? Załączam zdjęcia rośliny i małego dzbanuszka Edytowane 25 Września 2012 przez Bayas33 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 N x ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi