Jaca-Dzbanecznik Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Jacku 5 jest totalną niewiadomą kupiłam dorosły okaz ventraty a przy rancie doniczki rosło sobie to maleństwo nie było połączone korzeniami a dzbanki ma całkiem inne więc nie wiem co to jest zobaczymy jak jeszcze podrośnie . 6-jest od Ciebie tak jak 9,10, 11 bez numerka na zdjęciu w tym 10 i 11 to te co były do ukorzenienia 8- tu znowu nie mam pojęcia skąd ja go mam , skleroza nie boli i 7 jest od Michała z Roraimy ale co to nie pamiętam dobrałam go do równego rachunku ;-))) Ola po małej Twojej podpowiedzi trzeba wprowadzić lekką korektę i zabawić się w.... "Poszukiwaczy zaginionej Alaty" w rolach głównych występują: 1. N.sanguinea 2. N.alata 3. N.albomarginata red 6. N.ventricosa 9. N.miranda 10. N.rebrcca soper 11. N.bloody mary w pozostałych rolach - nie zidentyfikowane Taką mam koncepcję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 29 Kwietnia 2015 Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Super dziękuje serdecznie za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaskowe Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Witam. Jakiś czas temu w Leroy w Bielsku-Białej kupiłam dzbanecznika. Niestety nigdzie nie było napisane co to za dzbanecznik. Dopiero po jakimś roku wypuścił dzbanki z młodych pędów. Czy pomożecie w identyfikacji co to za dzbanecznik? Zdjęcia w linkach poniżej http://zapodaj.net/d1ac07c8dda36.jpg.html http://zapodaj.net/aba4583d8ac20.jpg.html A tu zdjęcie dzbanka http://zapodaj.net/7f8bca7dc7b34.jpg.html Z góry dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Według mnie to Nepenthes Albomarginata Red Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Albomarginata ma już w tym momencie widoczny biały perystom. Dla mnie wybarwiona od słońca N. x 'Ventrata'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Albomarginata to nie jest na 100% Stawiam na Ventratę tym bardziej, że marketowiec Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Ktoś ma pomysł co to za dzbanek?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaskowe Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Wydaje mi się, że Rebecca :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Nie znam się na dzbanecznikach, ale jestem pewna w 100% że to nie Rebecca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Też się nie znam, ale potwierdzam, że to na pewno nie Rebecca. Obstawiałbym jakąś krzyżówkę rafflesiany. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Rebecca to na pewno nie jest ! nawet kolor jest inny, w tym dzbanku podchodzi pod czarny aż Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 A nie jest to sanguinea? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Pachnie mi to jakąś krzyżówką N. aristolochioides Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Wygląda mi to na wybarwioną krzyżówkę Nepenthes x [aristolochioides x maxima] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Witam ostatnio dostałe (w prezencie ) dzbanecznika proszę o pomoc w identyfikacji. zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi