maciek0421 Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Nepenthes Ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snd0cff Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Od kilku dni posiadam z marketu taki dzbanecznik: I tu pytanie co to za gatunek, oraz co jest powodem czarnienia tych dzbanków? Czy to po prostu aklimatyzacja, czy z marketowymi tak bywa... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Nepenthes Ventrata. Tak, czernienie dzbanków to norma. Może nawet stracić wszystkie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snd0cff Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 ale przy trzymaniu na parapecie+ odpowiednie ilości wody utrzymają ją przy życiu i wyciągnie się z tego? dzięki za odpowiedz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Spokojnie. Aklimatyzacja trochę potrwa, ale potem ruszy i będzie piękny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wjadro Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Chciałbym się dowiedzieć co to jest: Mam jeszcze pytanie: Czy stanie się coś złego jak postawie go z innymi roślinami na osłoniętym od góry południowym balkonie? Mam jeszcze okno na północ, ale czy nie byłoby tam za mało światła? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Nepenthes Ventrata, na północnym oknie jest za mało światła, postaw na balkonie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wjadro Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 A może go trzeba by było jeszcze przesadzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 A może go trzeba by było jeszcze przesadzić? Podłoże jest sklepowe więc możesz przesadzić, ale według mnie nie jest to konieczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji dzbaneczników 1. 2. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Jakiś rok temu zakupiłem N. tobaica, już nie pamiętam w którym sklepie, ale coraz bardziej przypomina mi mojego N. khasiana, który jest jednak znacznie intensywniej wybarwiony. Może ktoś z Was będzie miał jakieś skojarzenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emiliano Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Witam. Co to za dzbanecznik? kupiłem go ze 3 lata temu w kauflandzie i nie był podpisany. bardzo łatwo dzbankuje, szczególnie te malutkie roślinki, bo mój największy z nich jakoś słabo dzbankuje. no i bardzo dużo puszcza nowych stożków przy łodydze. Na zdjęciu starałem się ując wygląd dzbanka i przepraszam z góry za jakość fotek. Na pewno nie jest to ventrata bo tą też mam i ma całkiem inne dzbanki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Najprawdopodobniej to jest Nepenthes 'Hookeriana' (ampullaria x rafflesiana). Dzbanecznik nizinny , bardzo łatwy w uprawie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Jakiś rok temu zakupiłem N. tobaica, już nie pamiętam w którym sklepie, ale coraz bardziej przypomina mi mojego N. khasiana, który jest jednak znacznie intensywniej wybarwiony. Może ktoś z Was będzie miał jakieś skojarzenia. Mam coś podobnego, kupionego jako N. 'Emmarene' czyli N. khasiana × N. ventricosa: http://i.roslinyowadozerne.eu/thumbnails.p...search=khasiana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Mam coś podobnego, kupionego jako N. 'Emmarene' czyli N. khasiana × N. ventricosa: http://i.roslinyowadozerne.eu/thumbnails.p...search=khasiana Dzięki serdeczne Krzyśku, to najpewniej on. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi