yahooo Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Czy to n. x hookeriana czy n. mirabilis ? Wg strony producenta n. mirabilis bo też w takich kępkach tam rosną :/ http://www.lammehave.dk/index.php?page=nepenthes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 W mojej opinii: n. x hookeriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 N. 'Hookeriana' na 100%. Poza tym taki producent, że nie wie, że nie ma takiego dzbanecznika jak N. veitchiana, a Ventrate sprzedaje jako alate. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Chciałabym się upewnić - Nepenthes × hookeriana? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Tak jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erem88 Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Witam. Kupiłem dziś tego malucha w Kauflandzie Jest to mój pierwszy dzbanek i nie wiem co to za odmiana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 (edytowane) N. Hookeriana Edytowane 11 Września 2013 przez waldo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Uda nam się zidentyfikować te dzbanki? 1. http://i20.photobucket.com/albums/b213/zet...zps31cd1b5c.jpg 2. http://i20.photobucket.com/albums/b213/zet...zps75e2ada4.jpg 3. http://i20.photobucket.com/albums/b213/zet...zpsa6405e1d.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 2 to na 95% Nepenthes "Miranda" i wydaje mi się, że pozostałe również... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 1 i 3 - na moje oko to mirabilis var. globosa, choć trudno stwierdzić... Można spytać o źródło pochodzenia roślin? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 nr 3 - też bym obstawił globosę, włoski na krawędziach liści są charakterystyczne dla mirabilisów nr 1 - włosków nie widzę, ale kształt liści oraz dzbanka, duże skrzydełka, sposób wybarwienia (dzbanek zielony, skrzydełka, wieczko i warga czerwone) też dają podstawy sądzić że to mirabilis var. globosa j.w. globosa nie jest rośliną z masowego handlu, więc źródło wskazane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Kupione od forumowicza - sebek(L) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 (edytowane) Nepenthes spathulata czy Nepenthes spathulata x dubia? Głupio mi, że o to pytam, ale zapomniałem który jest który, a nie mogę sobie poradzić z identyfikacją - druga roślina jest zbyt mała, zaś zasoby internetowe nie do końca mnie przekonują. edit: odpowiadając samemu sobie na dawno zadane pytanie - na 99% jest to spathulata x dubia. Edytowane 9 Maja 2014 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 nie wiecie co to za rodzaj dzbanecznika oto fotka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 N. ventrata? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi