mrDIIL Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) A ja mam takiego dzbanecznika, ale nie wiem, jaki to, na 60 procent ventrata, jeśli tak to potrzebuje on spadku w nocy? Wg. sprzedawcy dzbanki będą czerwone co wyklucza ventratę. Edytowane 21 Maja 2014 przez mrDIIL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Ventrata, ew. Alata. Kolor dzbanków zależy od oświetlenia. Mojej ventraty dzbanki są czerwone Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Dzięki, a ventrata może być hodowana w paludarium? Jeśli tak to jak pośredni czy nizinny dzbanecznik? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Każdy dzbanecznik może, ale nie każdy wymaga. Ventrata wybitnie nie wymaga. Może być jako pośredni lub nizinny, to tolerancyjna krzyżówka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Witam tak jak w temacie proszę o identyfikacje mojego "maleństwa" i przy okazji zapytam czy mogę go przyciąć ?? jest strasznie wysoki ma około 1,3metra jeśli mogę to podpowiedzcie jak i w którym miejscu , podkreślam iż główna roślina niedzbankuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 a to tak dla ułatwienia oceny wielkości dzbanków Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Cześć. Do identyfikacji roślin służą poszczególne poddziały w dziale "Identyfikacja", dlatego temat przeniosłem. To ventrata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Posiadam takiego oto dzbanecznika, ale nie wiem co to za gatunek, a chciałabym w końcu go jakoś oznaczyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Czyżby nikt nie wiedział co to może być za gatunek? Nie znam się na dzbanecznikach, może komuś to chociaż coś przypomina? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Kupiłaś go w hipermarkecie ? To nie jest hookeriana czasami ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Nie kupiłam go. Masz racje, jest podobny do hookeriany, ale chyba jeszcze jest za mały żeby być pewnym, że to napewno ona? Dodam jeszcze że rośnie zupełnie bezproblemowo, w zimę stał na parapecie pod świetlówkami przy grzejniku, a teraz na najjaśniejszym oknie i cały czas dzbankuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-AND- Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Hookeriana to na pewno nie jest ale co to dokładnie to nie wiem. Wygląda na jakąś krzyżówkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) (dubl do usunięcia) Edytowane 1 Lipca 2014 przez mrDIIL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salivan Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Witam. Kupiłem dziś takie oto toto na wystawie rolniczej.Do tego próbowano mi sprzedać również "wspaniały nawóz do roślin owadożernych,wystarczy posypać raz na 3 miesiące i rośnie dwa razy szybciej" Ktoś wie co to może być za gatunek?Najchętniej to bym rozsadził ten mały odrost,który tam rośnie bo wygląda dużo ładniej niż roślina mateczna,i jako jedyny ma już otwarty dzbanek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Posiadam takiego oto dzbanecznika, ale nie wiem co to za gatunek, a chciałabym w końcu go jakoś oznaczyć. 35% Gymnamphora Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi