Skocz do zawartości

Dzbanecznik - Identyfikacja

Cephalotus

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam takiego dzbanecznika, ale nie wiem, jaki to, na 60 procent ventrata, jeśli tak to potrzebuje on spadku w nocy? Wg. sprzedawcy dzbanki będą czerwone co wyklucza ventratę.

post-6727-1400692130_thumb.jpg

post-6727-1400692568_thumb.jpg

Edytowane przez mrDIIL
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 276
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Witam tak jak w temacie proszę o identyfikacje mojego "maleństwa" i przy okazji zapytam czy mogę go przyciąć ?? jest strasznie wysoki ma około 1,3metra jeśli mogę to podpowiedzcie jak i w którym miejscu , podkreślam iż główna roślina niedzbankuje.

post-4481-1401732703_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupiłam go. Masz racje, jest podobny do hookeriany, ale chyba jeszcze jest za mały żeby być pewnym, że to napewno ona? Dodam jeszcze że rośnie zupełnie bezproblemowo, w zimę stał na parapecie pod świetlówkami przy grzejniku, a teraz na najjaśniejszym oknie i cały czas dzbankuje.

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

Witam.

Kupiłem dziś takie oto toto na wystawie rolniczej.Do tego próbowano mi sprzedać również "wspaniały nawóz do roślin owadożernych,wystarczy posypać raz na 3 miesiące i rośnie dwa razy szybciej" :P Ktoś wie co to może być za gatunek?Najchętniej to bym rozsadził ten mały odrost,który tam rośnie bo wygląda dużo ładniej niż roślina mateczna,i jako jedyny ma już otwarty dzbanek.

post-6716-1403967084_thumb.jpg

post-6716-1403967110_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi